Iki pernai visą savo karjerą Vokietijoje žaidęs A. Rubitas pasidžiaugė nugalėjęs savo draugus. Anot 31-erių amerikiečio, jo bičiuliai „Bayern“ gretose būtų džiūgavę dėl pergalės iki pat balandžio.

„Šiose rungtynėse matėme fizinę dviejų komandų kovą. „Bayern“ puikiai žaidžia visą sezoną, o tai buvo vienos iš tų rungtynių, kuriose dominuoja gynyba, todėl abiems komandoms buvo sunku užkurti puolimą.

Tai buvo fiziškiausios sezono rungtynės. Puolime negalėjome susikurti sau įprastų metimų, statėme daug užtvarų. Buvo tikrai vienas sunkiausių sezono mačų. Galų gale, mes vis tiek buvome geresni.

Nervinomės, nes nenorėjome vėl pralaimėti paskutinėmis sekundėmis – taip, kaip tai nutiko mačuose su Madrido „Real“ ar Maskvos CSKA. Šįkart laimėjome, tai buvo puiki pergalė visai mūsų organizacijai.

Miuncheno ekipą treniruoja mano buvęs treneris, ten žaidžia ir mano buvusių komandos draugų. Kalbėjausi su jais prieš rungtynes ir labai nenorėjau pralaimėti.

Kitas mačas su jais – tik balandį, todėl apie tokį pralaimėjimą iš jų būčiau girdėjęs ilgą laiką.“

9 taškus ir 13 naudingumo balų surinkęs A. Rubitas spaudos konferencijoje taip pat pakomentavo situaciją antrojo kėlinio pabaigoje, kai Jalenas Reynoldsas parvertė ant parketo Marių Grigonį, o jo ginti stojęs Paulius Jankūnas įsivėlė į konfliktą tiek su „Bayern“ žaidėjais, tiek treneriu Andrea Trinchieri.

„Jie tiesiog apsikeitė keliais žodžiais. Po kai kurių epizodų „Bayern“ pastumdavo mus jau sustabdžius laikrodį. Suprantama, kad norisi žaisti kietai, bet reikėjo jiems pasakyti, kad pabaigtų nesąmones. Abi komandos žaidė agresyviai, nes norėjo laimėti. Tokiose rungtynėse reikia to tikėtis.“

Pats P. Jankūnas susistumdymo sureikšminti nenorėjo. 8 taškus ir 11 naudingumo balų surinkęs veteranas savo išstojimą vadino natūralia reakcija, kurią iššaukė peržengtos ribos. Kapitonas problemų dėl kieto žaidimo nemato, tačiau jis niekam neleis traumuoti jo bendraklubių.

„Taip, vyko fizinė kova, mes tikrai galime žaisti agresyviai ir fiziškai, bet tai nereiškia, kad po švilpuko galima stumti vienas kitą į krepšio konstrukcijas, nes taip kažkas gali gauti traumas. Mes esame komanda, stovime vienas už kito ir gerose, ir blogose situacijose. Tai buvo natūrali mano reakcija ir to nesureikšminu.

Kaip ten atsidūrė Trinchieri? Jis turbūt pamatė, kad bręsta konfliktas ir atbėgo mane raminti. Aš galvoju, kad jis pats ten buvo agresyviausias. Tiesiog apsikeitėme keliomis mandagiomis frazėmis ir tiek“, – šypsojosi P. Jankūnas, kurio nepabūgęs A. Trinchieri spaudos konferencijoje sakė, kad stoti prieš žalgirietį nusprendė dėl turimo sveikatos draudimo.

Tiek A. Rubitas, tiek P. Jankūnas po pergalės palinkėjo sirgaliams gražių švenčių.

„Būkite saugūs, būkite protingi. Įprastai Kalėdos reiškia didelius sambūrius, o dabar būkite saugūs ir mėgaukitės tuo, ką turite. Nesvarbu, ar tai būtų daug, ar mažai“, – sakė A. Rubitas.

„Įspūdinga laimėti tokias rungtynes prieš šventes paskutiniu metimu. Sveikinu visus fanus, ačiū jiems už palaikymą. Linksmų jums švenčių, Kalėdų ir naujų metų“, – linkėjimus siuntė P. Jankūnas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)