VTB Vieningoje lygoje žaidžianti „Parma“ ekipa išplatino pranešimą, kuriame pabrėžė, kad sutartis su klubu treneriui „turi būti prioritetas“.

„Po diskusijų su K. Maksvyčiu klubo vadovybė apsisprendė dėl Lietuvos krepšinio federacijos pasiūlymo mūsų treneriui. Klubas yra suinteresuotas, kad jis dirbtų su „Parma“ komanda“, – skelbia klubas.

Tokio sprendimo motyvus paaiškino „Parma“ prezidentas Sergejus Boguslavskis.

„Lietuvos federacijos pasiūlymas buvo malonus, bet netikėtas siurprizas. Jis tik patvirtino, kad pasirinkome gerą specialistą. Vis dėlto kviečiant Kazį pagrindinė mūsų sąlyga buvo visiškas susitelkimas ties „Parma“ reikalais. Suprantame norą treniruoti savo šalies rinktinę, bet priešakyje mūsų laukia sunkus sezonas. Vis dėlto prieš kitą sezoną esame pasirengę vėl aptarti šį klausimą“, – teigė klubo „galva“.

Pats K. Maksvytis tvirtino buvęs pasiruošęs suderinti darbus rinktinėje ir klube.

„Didelė garbė vadovauti nacionalinei komandai. Buvau pasirengęs suderinti šį naują iššūkį su darbu klube, bet tokia galimybė nėra numatyta mano sutartyje. Prisiėmiau rimtus įsipareigojimus ir negaliu jų laužyti, turiu gerbti „Parma“ vadovų sprendimą“, – kalbėjo specialistas.

42-ejų treneris iš Darbėnų buvo laikomas vieninteliu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kandidatu į D. Adomaičio paliktą postą, tad LKF prezidentui Arvydui Saboniui teks skubiai ieškoti alternatyvų.

LKF naują rinktinės vyriausiąjį trenerį žada tvirtinti lapkričio 12 d. vyksiančiame vykdomojo komiteto posėdyje.

Artimiausias Lietuvos nacionalinės komandos laukiantis iššūkis – kitų metų birželio 23-28 dienomis vyksiantis olimpinės atrankos turnyras, kurį LKF pretenduoja surengti Kaune.

Primename, kad rinktinė be vairininko liko D. Adomaičiui nusprendus dėl netenkinančių rezultatų palikti pareigas iš karto po Kinijoje praėjusį mėnesį vykusio pasaulio čempionato. Lietuviai pastarajame užfiksavo prasčiausią rezultatą istorijoje užimdami devintą vietą.

Savo ruožtu, K. Maksvytis praėjusį birželį su Rusijos klubu sudarė metų trukmės sutartį su galimybe pratęsti bendradarbiavimą dar sezonui.

Pirmą kartą į užsienį išvykdęs dirbti specialistas anksčiau treniravo Klaipėdos „Neptūną“, Panevėžio „Lietkabelį“, Vilniaus „Sakalus“ ir Kauno „Aisčius“.

Lietuvoje jis išgarsėjo vadovaudamas „auksinei“ Lietuvos jaunimo rinktinei, 2008-2012 metais įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatuose triumfavusiai keturiskart iš eilės. Dabartinėje suaugusiųjų nacionalinėje komandoje žaidžia tokie buvę K. Maksvyčio auklėtiniai kaip Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius ar Rokas Giedraitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)