Pirmojoje tarpusavio dvikovoje vietą TOP-16 etape jau užsitikrinęs „Žalgiris“ šventė pergalė 79:61, tad kauniečiai išliko C grupės viršūnėje.

„Rungtynės mums buvo labai svarbios. Mes norėjome įrodyti, kad esame pajėgi komanda. Pergalę lėmė gera gynyba, nes „Žalgiris“ pirmauja Eurolygoje pagal rezultatyvumą. Mes šiandien žaidėme išradingai ir radome kelius prie šeimininkų krepšio“, - po rungtynių teigė „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas.

Paklaustas apie M. Gecevičių „Olympiakos“ strategas teigė, kad lietuviui reikia atkreipti dėmesį į žaidimą gynyboje.

„Jo pozicijoje yra Vassilis Spanuolis. Martynui svarbiausia gerinti žaidimą gynyboje. Bet kokiu atveju jis mums pernai padėjo laimėti Eurolygą ir Martynas yra pilnavertis ekipos žaidėjas. Bet kokiu atveju, jis savo šanso dar sulauks“, - sakė G. Bartzokas.

Tuo tarpu „Žalgirio“ atstovai neslėpė, kad penktadienio rungtynės buvo bene prasčiausios šį sezoną.

„Tai buvo prasčiausios šio sezono rungtynės... Aš taip pat šiandien žaidžiau labai prastai“, - po susitikimo žodžių į vatą nevyniojo Kšyštofas Lavrinovičius.

„Jei mes norime laimėti – reikia kovoti. Reikia griūti, kąsti varžovams į kulnus. Ar šiandien to trūko ? Manau, kad taip. Be to, paskutinį kėlinį pralaimėjome 16 taškų skirtumu. Reikia susimastyti“, - teigė Rimantas Kaukėnas.

„Paskutiniame kėlinyje sužaidėme labai prastai. Nepataikėme iš gerų padėčių, patys prastai gynėmės. Be to, komandai atsiliepia ir traumelių padariniai“, - teigė Paulius Jankūnas.

„Šiandien nedemonstravome gero žaidimo. Reikia tai pripažinti. Jau pati pirma ataka baigėsi klaida. Sveikinu varžovus su pergale, o mums belieka analizuoti savo klaidas. Tikrai sunku laimėti, kai meti dukart daugiau, bet pataikai vos 38 proc. metimų. Mes prametėme daug metimų iš patogių padėčių. Nepataikė mūsų snaiperiai Marko Popovičius ir kiti, bet jie yra žmonės ir visiems pasitaiko juodų dienų. Labai gaila, kad po neblogo trečio kėlinio taip tragiškai susiklostė paskutinis ketvirtis. Visgi komanda nebuvo pilnai susikoncentravusi. Bet kokiu atveju mes išliekame grupės lyderiai ir dominuojame grupėje. Didžiuojuosi savo žaidėjais“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Treneris taip pat pažymėjo puikią varžovų gynybą.

„Šiandien kai kurie žaidėjai žaidė gana savanaudiškai. Tačiau tai atsitiko dėl to, kad varžovai puikiai gynėsi. „Olympiakos“ gerokai pagerino savo gynybą. Galbūt žaidėjai jau pradėjo žiūrėti į TOP-16 etapą. Tačiau tai nėra pasiteisinimas. Šiandien buvo bloga diena“, - pridūrė treneris iš Ispanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)