Kol kas „Žalgiris“ Eurolygoje žengia be pralaimėjimų – 90:62 sutriuškinta Zagrebo „Cedevita“ ir 77:71 svečiuose palaužtas Vitorijos „Caja Laboral“ klubas.

Tuo tarpu „Olympiacos“ pirmose rungtynėse 85:81 įveikė „Caja Laboral“, o praėjusią savaitę Graikijos klubas 72:98 nusileido Stambulo “Anadolu Efes“.

„Laukia sudėtingos rungtynės, nes „Olympiacos“ beviltiškai pralaimėjo „Anadolu Efes“ klubui. Greičiausiai susitikimas su mumis jiems bus proga reabilituotis. Tačiau mes žinome, kad mums reikia laimėti dar bent ketverias rungtynes, kad patektume į TOP-16 etapą. Ir mes to sieksime – stengsimės padaryti viską, ką galime. Stengsimės demonstruoti stiprų žaidimą iki pat rungtynių pabaigos. Stengsimės laimėti ir ne kitaip“, - teigia „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

„Varžovai stiprūs visose pozicijose, turi gerus „centrus“, turi gerus metikus, greiti treti numeriai, gali sužaisti po krepšiu, gali sužaisti iš perimetro. Bet jūs žinote, kad krepšinyje vienas žmogus negali laimėti varžybų – gali laimėti tik komanda. Stengsimės tą parodyti ir ir stengsimės sužaisti komandinį žaidimą“, - įsitikinęs Kšyštofas Lavrinovičius.

Kauno klubai atstovai tikina, kad vienas iš būsimų varžovų privalumų – audringas sirgalių palaikymas. Be to, antradienį „Olympiacos“ Graikijos čempionate 64:60 įveikė savo pagrindinius varžovus Atėnų „Panathinaikos“ su Jonu Mačiuliu.

Tačiau J. Plaza įsitikinęs, kad žalgiriečiai turi mažiau dairytis į varžovų stovyklą, o daugiau spręsti savo uždavinius.

„Varžovams netrūksta stiprių ginklų. Jų gretose daug žaidėjų, kurie rungtyniauja nacionalinėse rinktinėse, jie yra praėjusių metų Eurolygos čempionai ir jiems netrūksta pasitikėjimo savo jėgomis. Be to, „Olympiacos“ sirgaliai vieni karščiausių, o antradienį jie įveikė „Panathinaikos“. Taigi, „Olympiacos“ netrūksta nei žaidėjų, nei ginklų, tačiau mes turime galvoti apie savo žaidimą ir atiduoti viskas jėgas ir nedovanoti varžovams dovanėlių. Turime suprasti, kad žaisime prieš vieną stipriausių Europos komandų“, - sako J. Plaza.

„Varžovų pliusas – jie žaidžia namuose, kur visą laiką būna audringai palaikomi iš sirgalių pusės. Bus labai sunku. Pastaruosius penkerius metus kiekvienais metais žaidžiau prieš „Olympiacos“ ir aš žinau, kokia ten karšta arena ir kaip ten sunku žaisti“, - teigia K. Lavrinovičius.

Beje, šį sezoną „Žalgiris“ ir „Olympiacos“ jau yra susitikę A. Gomelskio taurės turnyre Maskvoje. Rugsėjo pabaigoje kovoje dėl trečiosios vietos pergalę 86:75 šventė Graikijos klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)