Ši sunki, beveik nepagydoma liga D. Blattui buvo nustatyta jau praėjusį sezoną, tačiau viešai apie tai treneris, kurio asistentu dirba Kęstutis Kemzūra, prabilo tik dabar.

Tai sujaudino pasaulio krepšinio bendruomenę, kuri palaikymo žinutėmis linkėjo žinomam strategui sveikatos ir optimizmo.

Ne vienas žavėjosi krepšinio specialisto drąsa.

„Stiprybės Treneri! Tu laimėsi šią kovą!“, – „Twitter“ socialiniame tinkle rašė šią vasarą prie „Barcelonos“ prisijungęs ispanas Alexas Abrinesas.

„Deja, sužinojome, kad mūsų buvusiam vyriausiajam treneriui Davidui Blattui diagnozuota išsėtinė sklerozė. Linkime kuo geriausio Davidui Blattui ir visiems, sergantiems šia liga“, – rašė „Anadolu Efes“.

„Mus pasiekusi žinia labai nuliūdino, buvęs mūsų treneris Davidas Blattas, su kuriuo pasiekėme įsimintinas pergales, serga IS (išsėtine skleroze). Linkime Treneriui Davidui Blattui sėkmingai sveikti“, – linkėjo buvęs stratego klubas Stambulo „Daruššafaka“.

„Pagarba treneriui ir jo kovai. Mano žmonai taip pat diagnozuota išsėtinė sklerozė. Esate visiškai teisus, kad kiekvienam simptomai skirtingi, o mankšta, aktyvumas, sveika mityba ir medicina yra esminiai veiksniai siekiant išsaugoti gyvenimo kokybę.

Laikykitės ir kovokite kiekvieną dieną! Telaimina jus Dievas!“, – rašo Kazanės UNIKS žaidžiantis amerikietis Errickas McCollumas, prisipažinęs, kad ir jo šeimą palietė ši klastinga ir beveik nepagydoma liga: ja serga krepšininko žmona.

„Skaudu išgirsti tokią naujieną apie mano visų laikų geriausią trenerį Davidą Blattą. Esu tikras, kad jis išliks stiprus ir darys viską, kaip ir iki šiol. Stiprybės treneri!“, – vylėsi buvęs „Maccabi“ krepšininkas, „Eurocup“ taurės laimėtojas Richardas Hendrixas.

Stiprybės treneriui linkėjo „Barcelonos“, „Valencia“, „Armani Olimpia“, CSKA, „Baskonia“, „Fenerbahče“, „Zenit“ klubai, taip pat Eurolygos žaidėjų asociacija.

D. Blattas krepšinio treneriu dirba nuo 1993-ųjų.

2014-aisiais su Tel Avivo „Maccabi“ komanda jam yra pavykę tapti Eurolygos čempionu.

2007-aisiais Rusijos rinktinę jis atvedė ant aukščiausio Europos krepšinio čempionato prizininkų pjedestalo laiptelio, 2012-aisiais Londono olimpinėse žaidynėse jo treniruojami rusai iškovojo bronzą.

Pažymėtina, kad pirmasis preparatas išsėtinei sklerozei gydyti oficialiai užregistruotas buvo tik 2018-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)