Pilnutėlės Aleksandro Nikoličiaus vardo arenos Belgrade palaikomi „Crvena Zvezda“ krepšininkai dominavo dvikovos pradžioje ir išsiveržė į priekį 18:10. Tačiau netrukus prabilo toliašaudė „Zenit“ artilerija ir spurtą 0:8 surengę svečiai perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas – 21:29.

Antrajame kėlinyje aikštės šeimininkams pavyko pristabdyti įsibėgėjusius varžovus – įpusėjus dvikovai komandas skyrė tik 2 taškai (42:44).


Po didžiosios pertraukos gynybos gniaužtuose „Zenit“ surakinę Serbijos čempionai netruko susigrąžinti iniciatyvą, o varžovams per trečią ketvirtį leido pelnyti vos 6 taškus – 57:50.

Asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pagerinusio Billy Barono vedini svečiai paskutiniame kėlinyje sugebėjo išlyginti žaidimą – likus žaisti 3 min. rezultatas buvo 65:65.

Alexas Poytressas buvo nubaustas nesportine pražanga, Lukos Mitrovičiaus ranka nuo baudų metimo linijos nesudrebėjo, tačiau kitoje aikštės pusėje pasižymėjo Jordanas Loydas ir rezultatas likus žaisti 37 sek. vėl buvo lygus 69:69. Dviem galimybėmis išplėšti pergalę aikštės šeimininkai nepasinaudojo, komandos santykius toliau aiškinosi pratęsime.

Daugiau jėgų papildomoms 5 min. išsaugojo svečiai. Sankt Peterburgo ekipą į priekį ėmė tempti beveik visas rungtynes tylėjęs Jordanas Loydas.


Jo sėkmingos iniciatyvos dėka X. Pascualio auklėtiniai šventė dramatiškai iškovotą pergalę ir pagal pergales (12) susilygino su trečioje pozicijoje turnyro lentelėje esančia Pirėjo „Olympiakos“ komanda.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo B. Baronas. Vilniaus „Ryte“ anksčiau žaidęs snaiperis per 29 min. pelnė 25 taškus (4/4 dvitaškiai, 5/9 tritaškiai, 2/3 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius, perėmė kamuolį, 4 kartus suklydo ir surinko 30 naudingumo balų.

Artūras Gudaitis nebuvo registruotas ir nevyko į rungtynes Belgrade, o Mindaugas Kuzminskas aikštėje pasirodė tik epizodiškai – per 2 min. 30 sek. niekuo nepasižymėjo.

„Zenit“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 41:25, tačiau suklydo 16 kartų (varžovai – 5).

Belgrado ekipoje išsiskyrė buvęs žalgirietis Nate'as Woltersas. Jis per 30 min. pelnė 21 tašką (9/15 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 0/2 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. N. Woltersas taip pat pagerino savo šio sezono rezultatyvumo rekordą.

„Crvena Zvezda“: Nate'as Woltersas 21, Austinas Hollinsas 15, Nikola Kaliničius 13, Luka Mitrovičius 11, Ognjenas Kuzmičius 9.

Zenit“: Billy Baronas 25 (30 naud.b.), Jordanas Mickey 13, Andrejus Zubkovas ir Jordanas Loydas po 8.

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Zenit“ savo aikštėje kiek netikėtai nusileido Serbijos čempionams 58:69.

Sankt Peterburgo komanda pirmąsias rungtynes 2022 metais žais sausio 7 dieną Milane su „Armani“.

Savo ruožtu „Crvena Zvezda“ naujųjų kalendorinių metų pirmąją dvikovą žais Belgrade sausio 6 dieną su Stambulo „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)