„FIBA padarys viską, kas įmanoma, kad išliktų neutrali ir atskirtų sportą nuo politikos. Problema yra komandų saugumas ir logistikos iššūkiai. Būtent tai yra pagrindinė priežastis, kodėl mes suspenduojame savo dalyvavimą oficialiuose turnyruose“, – TASS aiškino A. Kirilenka.

Anot jo, RFB vasarą ieškos tarptautinės arenos užribyje likusioms komandoms neoficialių turnyrų arba pati mėgins juos organizuoti.

Vis dėlto 41-erių buvusio ilgamečio NBA krepšininko žodžiai skamba naiviai.

FIBA vykdomasis komitetas trečiadienį išbraukė Ukrainą puolančios Rusijos ir jai talkinančios Baltarusijos ekipas ne tik iš pasaulio čempionato atrankos varžybų, dalis kurių turėjo būti žaidžiama šiose šalyse.

Pavyzdžiui, Rusijos moterų rinktinė negalės pasinaudoti pelnytu kelialapiu ir rudenį dalyvauti pasaulio čempionato finaliniame etape, nors pastarasis vyks maksimaliai toli nuo karo – kitame Žemės pusrutulyje esančioje Australijoje. Vietoje rusių pakviestas Puerto Rikas.

Paaiškinti logistikos iššūkiais FIBA žingsnio taip pat neišeina – oro susisiekimas su Rusija nėra nutrūkęs, tik apribotas.

Rusijos ekipos nebus ir pasaulio jaunių (iki 17 metų) merginų čempionate.

Tiek rusų, tiek baltarusių komandos taip pat išbrauktos iš pasaulinių 3x3 turnyrų dalyvių sąrašų.

Remiantis FIBA pranešimu, artimiausiomis dienomis panašius sprendimus turėtų priimti ir jos Europos padalinys („FIBA Europe“).

Tai reiškia, jog rusai veikiausiai negalės dalyvauti ir rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate, kurį pradėti turėjo Tbilisyje (Gruzija) kartu su Ispanija, Turkija, Belgija, Bulgarija ir šeimininkų komanda.

„FIBA Europe“ generalinė asamblėja šeštadienį posėdžiaus Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)