Prieš mačą „Kibirkšties-VIČI“ merginos pasveikino Sofiją Aleksandravičius, kuriai buvo suteikta Lietuvos pilietybė.

Sostinės klubas rungtynes pradėjo spurtu 16:0 ir visas savo problemas išsprendė jau pirmame kėlinyje. „Kibirkšties-VIČI“ komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė rotavo sudėtimi, o komanda sprendė savo užduotis prieš kitą savaitę laukiančią Eurolygos dvikovą. Antrame kėlinyje ir toliau puikiai veikusi toliašaudė artilerija po dvidešimties minučių kovos sukrovė 40 taškų persvarą (61:22).

Antroje rungtynių dalyje viskas klostėsi pagal tokį patį scenarijų. Vilnietės sėkmingai „vogė“ kamuolius gynyboje, taikliai atakavo nuo trijų taškų linijos ir didino pranašumą. Ketvirtojo kėlinio viduryje skirtumas pasiekė 60 taškų ribą. Tai didžiausia „Kibirkšties-VIČI“ komandos persvara šiame sezone. Likus dviems minutėms iki mačo pabaigos 100-ąjį rungtynių tašką pelnė Hollie Mershon.


Vilnietės šiame mače pataikė 18 tritaškių iš 33 (55 proc.).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Eglė Šniokaitė. Gynėja per 24 minutes pelnė 21 tašką, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 7 ir atkovojo 3 kamuolius bei surinko 30 naudingumo balų.

Greta Šniokaitė įmetė 18 taškų, Ieva Krastina – 13, Hollie Mershon – 10, Vita Kuktienė, Lina Pikčiutė ir Rima Valentienė po 9, Mantė Kvederavičiūtė – 8, Kristina Alminaitė – 7, Sofija Aleksandravicius – 4, o Ieva Šimkutė taškų nepelnė.

„Utenos“ komandoje Vita Žilinskaitė surinko 20 taškų, Rita Žilinskaitė – 8, o Eglė Jucevičiūtė – 7.

Kitas rungtynes „Kibirkšties-VIČI“ komanda žais trečiadienį. Tai bus moterų Eurolygos rungtynės su Salamankos „Parfumerias Avenida“ ekipa iš Ispanijos. Mačas vyks „Lietuvos ryto“ krepšinio arenoje (Ozo g. 14a). Rungtynių pradžia 20:30 val. Įėjimas nemokamas.

„Aistės-LSU-Paradis“ palaužė „Jaunuosius talentus“

Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ šventė trečiąją pergalę LMKL lygoje. Studentės savo aikštėje po atkaklios ir permainingos kovos rezultatu 68:63 (10:15, 12:14, 27:24, 19:10) palaužė Vilniaus „Jaunųjų talentų“ krepšininkes, kurioms tai buvo penktoje nesėkmė čempionate.

Prastai atakavusioms krepšį aikštės šeimininkėms nuo pirmųjų dvikovos minučių teko vytis savo jaunesnes varžoves. Vilnietės po Agnės Bobinaitės dvitaškio, užbaigusio nedidelį viešnių spurtą pirmojo kėlinuko viduryje, atitrūko 6 taškų pranašumu – 5:11.

Pusę komandos taškų iki tol surinkusi Neringa Skadaitė metimu iš vidutinio nuotolio sumažino „Aisčių-LSU-Paradis“ deficitą iki minimumo, o Ievai Stankevičiūtei pridėjus 5 taškus iš eilės, kaunietės pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį antrajame kėlinuke sužaidus daugiau nei keturias minutes - 19:16. Po minutės pertraukėlės „Jaunųjų talentų“ merginos susigrąžino iniciatyvą į savo rankas ir be atsako pelniusios 11 taškų susikrovė 7 taškų pranašumą – 22:29.

Po pertraukos ekipų puolimas akivaizdžiai pagerėjo. Privertusios vilnietes keletą kartų prarasti kamuolį, „Aisčių-LSU-Paradis“ krepšininkės ėmė mažinti atsilikimą. Po I. Stankevičiūtės tritaškio jos dar kartą persvėrė rezultatą, o po Lauros Želnytės tolimo šūvio pirmavo 45:42. Galinčių pataikyti iš toli snaiperių buvo ir „Jaunųjų talentų gretose“. Kėlinuko pabaigoje tritaškius įmetė Laurita Jurčiūtė ir Justina Kraujūnaitė. Vilnietės vėl atitolo saugiu atstumu – 49:53.

L. Želnytė paskutinį ketvirtį pradėjo 6 iš eilės pelnytais taškais. „Aistės-LSU-Paradis“ vėl išsiveržė į priekį ir iniciatyvos iš rankų neišleido.

„Aistėms-LSU-Paradis“ I. Stankevičiūtė surinko 15, N. Skadaitė 14, J. Marmienė ir L. Želnytė (5 rez. perd.) po 12 taškų.

„Jauniesiems talentams“ J. Kraujūnaitė pelnė 12 (5 rez. perd.), L. Juškaitė 11, M. Petrėnaitė 10 taškų.

Trilerį Klaipėdoje laimėjo „Sūduva“

Turnyrinės lentelės kaimynių dvikovoje triumfavo Marijampolės „Sūduva“. Suvalkijos komanda išvykoje po labai atkaklių ir kovingų rungtynių palaužė Klaipėdos „Fortūnos“ pasipriešinimą – 75:73 (20:23, 17:15, 22:17, 16:18).

Atkaklaus pirmojo kėlinuko pradžioje pirmavo aikštelės šeimininkės, tačiau „Sūduva“ daugiausiai Ievos Prėskienytės metimų dėka spurtavo ir susikrovė 4 taškų pranašumą – 7:11. Gabrielė Gutkauskaitė tolimu metimu pradėjo puikią „Fortūnos“ atkarpą, per kurią klaipėdietės surinko 11 „sausų“ taškų (20:13), tačiau persvaros neišlaikė.

Antrajame ketvirtyje pirmaujanti komanda nuolat keitėsi. Prieš didžiąją pertrauką uostamiesčio komanda atitrūko 6 taškų atstumu (38:32), bet iniciatyvos ėmėsi Dovilė Saurazaitė, individualiomis pastangomis sumažinusi komandos atsilikimą iki minimumo.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė, į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita komanda, tačiau nei viena nepavyko išlaikyti susikrautos nedidelės persvaros. Nors kėlinio viduryje 4 taškais pirmavo „Sūduva“ (47:51), netrukus viešnioms jau teko vytis vieno metimo atstumu nutolusias klaipėdietes.

Paskutiniajame ketvirtyje po Elos Briedytės tritaškio Marijampolės komanda dar kartą susikrovė 5 taškų pranašumą (65:70). „Fortūna“ rankų nenuleido ir Eglė Šikšniūtė dvitaškiu metimu išlygino rezultatą, likus minutei iki rungtynių pabaigos. Iškart po to Rita Milieškienė prarado kamuolį, tačiau tuo pačiu atsakė ir Lina Aglinskaitė.

Sandra Baliutavičiūtė dvitaškiu išvedė viešnias į priekį, likus žaisti 20 sekundžių. Paskutinės atakos metu Gabrielė Gutkauskaitė prametė dvitaškį, kamuolį puolime atkovojusios E. Šikšniūtės metimas taip pat skriejo pro šalį. Dar kartą po varžovių krepšiu kamuolį sugriebusių aikštės šeimininkių viltis išgelbėti rungtynes nubraukė trečiąjį „Fortūnos“ metimą blokavusi I. Prėskienytė.

„Sūduvai“ I. Prėskienytė pelnė 18, D.Saurazaitė 16 (7 perimti kam.), E. Briedytė ir S. Baliutavičiūtė – po 13 taškų.

„Fortūnos“ gretose išsiskyrė G. Gutkauskaitė, pelniusi 20 taškų ir atlikusi 5 rezultatyvius perdavimus. L. Aglinskaitė pridėjo 17, E. Šikšniūtė 16 taškų (9 atk. kam.).

„Didžiausias rūpestis – klaidos“

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Pritrūko kamuolio branginimo. Prieš rungtynes ir visų rungtynių metu buvo akcentuojama ir sakoma, kad reikia branginti kamuolį ir nešvaistyti jo rizikingais perdavimais. Kalbėjau, jog reikia atlikti tuos derinius, kurie su veržimusi iki galo ir garantuotais taškais arba bauda. Kai rungtynių pabaigoje rezultatas buvo lygus – 73:73, mes vėl pamatėme nereikalingą rizikingą perdavimą ir buvo prarastas kamuolys. Tos klaidos ir pražudė. Reikia mokytis iš klaidų, bet niekaip nesugebame. Praėjo pirmasis čempionato ratas, o klaidos vis netirpsta. Tas jaunatviško entuziazmo nevaldymas mane šiek tiek neramina. Turėtų būti daugiau atsakomybės branginant kamuolį.

Po pirmo čempionato rato galutinių išvadų daryti neverta. Tik sezonas prasidėjo, visos komandos susižaidinėja ir kas turės daugiausiai jėgų, geriausią pasiruošimą, tas, prieš atkrintamąsias varžybas bus aukščiau. Manau, kad daug kas spręsis trečiame-ketvirtame čempionato rate“.

LMKL turnyro lentelė:

1.Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“77 588:35214
2.Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“761485:36613
3.Marijampolės „Sūduva“752531:39812
4.Klaipėdos „Fortūna“743491:45711
5.Kauno „Aistės-LSU-Paradis“734447:45610
6.Vilniaus „Jaunieji talentai“725401:5489
7.Utenos „Utena“716361:45218
8.Šiaulių „Rūta-Universitetas“7 07383:5897

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją