Ruses treniruoja Lietuvos rinktinės treneris Algirdas Paulauskas ir kuri praėjusiame Rusijos čempionate iškovojo bronzos medalius. Po trijų rungtynių Lietuvos ekipa yra iškovojusi 2 pergales ir patyrusi 1 nesėkmę.

Mačą abi ekipos pradėjo lygiai ir po dešimties minučių kovos komandas skyrė tik du taškai. Antrame kėlinyje vilnietės, daugiausiai Linos Pikčiutės pastangomis, toliau neleido viešnioms iš Rusijos atitrūkti ir po dvidešimties minučių kovos „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos deficitas buvo tik trys taškai.

Trečiame kėlinyje Rusijos krepšininkės spurtavo, lietuvių žaidime pasirodė nuovargis ir „Nadežda“ įgijo dviženklį pranašumą. Paskutiniame ketvirtyje „Kibirkštis-VIČI-IKI“ bandė atsitiesti, tačiau Rusijos klubas išlaikė persvarą ir šventė pergalę penkiolikos taškų skirtumu.

Rezultatyviausiai vilniečių komandoje žaidė Lina Pikčiutė. Vidurio puolėja surinko 13 taškų. Vita Kuktienė pelnė 12 taškų, Greta Šniokaitė – 9, Hollie Mershon – 5, Ieva Krastina – 4, Sofija Aleksandravicius – 3, Rima Valentienė ir Daina Gabalytė po 2, Ieva Šimkutė – 1, Eglė Šniokaitė ir Kristina Alminaitė taškų nepelnė, o Mantė Kvederavičiūtė nežaidė.

Primename, kad „Kibirkštis-VIČI-IKI“ Druskininkuose 78:59 nugalėjo Ivanovo „Energija“ (Rusija) ir 69:60 įveikė Gardino „Olimpija“ (Baltarusija). Antradienį Vilniaus krepšininkės rungtyniaus su Europos taurės (EuroCup Women) laimėtojomis Kursko „Dinamo“ (Rusija), o spalio 2 dieną su Vologdos „Čevakata“ (Rusija).

Po turnyro Druskininkuose „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginos išvyks į Rusiją, kur spalio 4-6 dienomis dalyvaus draugiškame keturių komandų turnyre kartu su Jekaterinburgo UMMC, Ivanovo „Energija“ ir Košicės „Good Angels“ (Slovakija) komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)