Nors rungtynių taškų sąskaitą atidarė Lina Pikčiutė (2:0), tačiau rungtynes geriau pradėjo Kauno rajono krepšininkės (2:8). Po „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vyriausiojo trenerio Tado Stankevičiaus paprašytos minutės pertraukėlės vilnietės spurtavo 7-0 ir ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą (9:8). Antroje pirmo kėlinio dalyje žaidimas išsilygino ir pirmaujanti komanda keitėsi kelis kartus. Po dešimties minučių kovos Vilniaus krepšininkės turėjo dviejų taškų deficitą (17:19), o L.Pikčiutė jau buvo įmetusi 11 taškų.

Antro kėlinio pradžioje po taiklių Mantės Kvederavičiūtės ir Vitos Kuktienės metimų serijos vilnietės pabėgo į priekį septyniais taškais (29:22). Tačiau likus trims minutėms iki didžiosios pertraukos Eglės Sarapaitės vedamos „Hoptrans-Sirenos“ krepšininkės išlygino rezultatą (31:31).

Trečio kėlinio pradžioje ketvirtą pražangą užsidirbo L. Pikčiutė, tačiau tai nesutrikdė Vilniaus komandos, o kaip tik mobilizavo. Kėlinio pabaigoje Kauno rajono komandos žaidėja Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė buvo nubausta technine pražanga, o M. Kvederavičiūtė realizavo visus baudos metimus (50:44). Puikiai žaidusi gynėja dar pridėjo du dvitaškius ir „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda pirmą kartą susikrovė dviženklį taškų pranašumą (54:44).

Ketvirto kėlinio pradžioje Vilniaus krepšininkės ir toliau neišleido iniciatyvos iš savo rankų (61:46). Nors Kauno rajono krepšininkės kėlinio viduryje sumažino atsilikimą iki aštuonių taškų (61:53), tačiau labiau patyrusios „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos žaidėjos neleido perimti žaidimo kontrolės (66:53). Galutinis teisėjo švilpukas užfiksavo Vilniaus klubo pergalę (66:58) ir nugalėtojų taurę.

„Finalai niekada nebūna lengvi, toks buvo ir šis, - po rungtynių teigė nugalėtojų treneris Tadas Stankevičius. – Iš vėžių išmušė nesėkminga rungtynių pradžia, tačiau džiaugiuosi, jog merginos atsitiesė. Tikėjomės, kad Kauno rajono krepšininkės nuo rungtynių pradžios mus spaus. Taip ir įvyko, juk mes turime tik vieną tikrą įžaidėją Rimą Valentienę. Sunku pasakyti, kad nulėmė pergalę. Kovėmės iki paskutinės sekundės ir anksčiau laiko negalvojome apie pergalę“.

Išsamus trenerio komentaras:

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė M. Kvederavičiūtė. Ji per 40 aikštėje praleistų minučių pelnė 21 tašką, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. M. Kvederavičiūtė buvo pripažinta naudingiausia komandos ir viso finalo ketverto žaidėja. Taurės varžybų organizatoriai ją apdovanojo 1000 litų piniginiu prizu.

„Labai džiaugiuosi tiek pergale, tiek savo asmeniniais laimėjimais, - po mačo sakė naudingiausia žaidėja M.Kvederavičiūtė. – Čempione buvau tapusi ir anksčiau, tačiau šįmet mano indėlis daug didesnis ir tai malonesnė pergalė. Tikėjomės sunkaus finalo, toks jis ir buvo. Džiaugiusi, kad mums pavyko atsilaikyti. Kaip švęsime? Švęsime“.

Išsamus M. Kvederavičiūtės komentaras:

L. Pikčiutė įmetė 17 taškų, Vita Kuktienė – 10, Rima Valentienė – 9, Kristina Vangrytė – 5, Kristina Alminaitė – 4.

Vilniaus komandai šiame mače negalėjo padėti peties traumą gavusi Greta Šniokaitė ir kojos traumą besigydanti Vitalija Vaščiūnaitė.

Kauno rajono komandoje po 17 taškų surinko Eglė Sarapaitė ir Iveta Šalkauskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)