Antradienį „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos laukia mūšis su Kauno „VIČI-Aistėmis“. Šalies čempionės per 26-erias rungtynes nesuklupo nei karto ir yra vienvaldės turnyro lyderės. Kaunietės jau užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojų vardą.

„Galima teigti, jog didelių problemų neturime ir šioms rungtynėms ruošiamės rimtai, - kalbėjo „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Tai nebus pačios svarbiausios sezono rungtynės, tačiau merginų kovai nuteikinėti nereikia ir mes pabandysime pasiekti pergalę“.

Šį LMKL sezoną „VIČI -Aisčių“ gretose rezultatyviausiai žaidžia Courtnay Pilypaitis. Gynėja vidutiniškai pelno po 13,9 taško ir atlieka 4,6 rezultatyvaus perdavimo. Tatjana Lichtarovič įmeta po 13,5 taško ir atkovoja 3,7 kamuolio, o Vita Kuktienė pelno 11,5 taško ir sugriebia 4,9 atšokusio kamuolio.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandoje lyderės vaidmens ėmėsi Gintarė Petronytė. Viduri puolėja vidutiniškai pelno po 19,7 taško, atkovoja 14 kamuolių ir blokuoja 3,1 metimo. Kristina Vengrytė įmeta po 15,6 taško, o Laima Rickevičiūtė po 12. Tiesa, pastaroji kol kas žaidė tik vienerias LMKL rungtynes. Sakellie Daniels pelno po 9,1 taško, tačiau atlieka 6 rezultatyvius perdavimus.

„Mums šios rungtynės labai svarbios, pergalės atveju beveik užsitikrintume antrąją vietą turnyro lentelėje, - teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ įžaidėja S. Daniels. – Manau, mūsų šansai nugalėti yra lygūs 50 procentų. Abi komandos yra lygios, nei viena neturi didelio pranašumo. Abi ekipos viena kitą jau pažįsta labai gerai. Manau, kad pergalę pasieks ta komanda, kuri žais protingiau, padarys mažiau klaidų ir viską atliks greičiau“.

Šį sezoną Vilniaus ir Kauno komandos tarpusavyje kovėsi keturis kartus ir visus sykius pergales šventė laikinosios sostinės ekipa.

Rungtynės Vilniuje, Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20) vyks antradienį, kovo 20 dieną 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją