LMKL reguliariame sezone „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa užėmė antrą vietą ir išvengė ketvirtfinalio barjero. „Rūtos“ komanda liko šeštoje vietoje ir ketvirtfinalyje stojo į kovą su Klaipėdos „Lemminkainen“ krepšininkėmis. Daug kam netikėtai šiaulietės laimėjo seriją 2:1.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa po paskutinių reguliaraus sezono rungtynių laiko veltui neleido. Sostinės krepšininkės buvo nuvykusios į Latviją, kur sužaidė dvejas rungtynes su šios šalies čempionėmis Rygos „TTT-Riga“ klubu. Tiesa, dvi pergales - 78:61 ir 80:78 - iškovojo latvių komanda.

„Manau, mums neturės įtakos tai, kad jau senokai nežaidėme oficialių rungtynių. Po LMKL reguliaraus sezono sužaidėme trejas draugiškas rungtynes“, - sakė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ gynėja Sakellie Daniels. – Manau, kad pusfinaliams gerai pasiruošėme ne tik fiziškai, tačiau ir psichologiškai. Atkrintamose varžybose negali pasirinkti varžovų, ir tu privalai su kautis. Visos norime laimėti kuo greičiau, tačiau žinome, kad po antrų rungtynių ateis trečios ir tada jau pabaigą nuspėti bus labai sunku. Padarysime viską, kad baigtume seriją rezultatu 2-0. Pusfinalis prasideda jau ketvirtadienį ir nuo pat pirmų minučių griebsime jautį už ragų. Turime varžovėms primesti savo žaidimą ir užkirsti visus kelius“.

Šį sezoną „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ir „Rūtos“ komandos tarpusavyje žaidė 5 kartus. Keturias LMKL dvikovas ir vieną mačą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre laimėjo sostinės klubas.

„Didelių bėdų neturime, rimtai ruošiamės ir sieksime pergalės“, - teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. - Dėl ligos iškrito Šarūnė Povilionytė, todėl dabar komandoje liko aštuonios žaidėjos. „Rūtos“ krepšininkės sėkmingai įveikė ketvirtfinalio barjerą, todėl dabar motyvacija ir geros emocijos bus pagrindinė Šiaulių komandos varomoji jėga. „Rūtos“ krepšininkės bus „ant bangos“. Nors jos pastaruoju metu žaidė kelias sunkias rungtynes, tačiau patekimas į pusfinalį užgoš fizinį nuovargį. Tai labiausiai neramina“.

Šį Lietuvos moterų krepšinio lygos sezoną „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandą į priekį veda vidurio puolėja Gintarė Petronytė. Vidurio puolėja vidutiniškai pelno po 18,9 taško, atkovoja 14 kamuolių ir blokuoja 3,2 metimo. Krepšininkė LMKL pirmauja pagal pelnomus taškus, atkovotus kamuolius ir efektyvumą.

„Manau, kad pertrauka neturėjo mūsų išmušti iš vėžių, kadangi tuo metu sužaidėme trejas draugiškas rungtynes“, - pasakoja „Kibirkšties-Tichės-IKI“ lyderė G. Petronytė. – „Rūtos“ patekimas į pusfinalį manęs nenustebino. Aš abiejų komandų galimybes vertinau lygiai. Šiaulių komanda pademonstravo didelį kovingumą, nenuleido rankų po pirmos nesėkmės ir tikrai buvo vertos pergalės. Pusfinalio rungtynėms ruošiamės rimtai. Žinome, kad nebus lengva, bet stengsimės pademonstruoti gerą žaidimą ir darysime viską, kad laimėtume pirmas dvejas rungtynes“.

G. Petronytei puikiai talkina Kristina Vengrytė. Puolėja pelno po 15,9 taško ir atkovoja po 4,9 kamuolio. S. Daniels įmeta po 9,2 taško ir atlieka po 6,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Rūtos“ gretose šį sezoną išsiskiria Lidzija Panasiuk. Vidurio puolėja iš Baltarusijos vidutiniškai pelno po 15,2 taško ir atkovoja po 6,6 kamuolio. Sandra Baliutavičiūtė įmeta po 15 taškų ir sugriebia po 9,7 atšokusio kamuolio. Prieš atkrintamąsias varžybas Šiaulių komandą papildė Laura Svarytė. Iš „LKKA-Kauno“ persikėlusi vidurio puolėja pelno po 10,3 taško ir atkovoja po 8,3 kamuolio.

„Mūsų komandos nuotaikos prieš pusfinalio etapą geros“, - kalbėjo Šiaulių „Rūtos“ komandos vyriausiasis treneris Arūnas Kačerauskas. - Mums pergalė vien tai, kad esame tarp keturių geriausių Lietuvos moterų krepšinio lygos komandų. Anksčiau džiaugiamės tik patekę į atkrintamąsias varžybas, o dabar mes jau pusfinalyje. Nuotaikos kuo geriausios“.

Kitame pusfinalyje ketvirtadienį Kaune, 17.00 val., į aikštę išbėgs LMKL čempionės Kauno „VIČI-Aistės“ ir pirmenybių debiutantės Kauno rajono „Sirenos“.

„VIČI-Aistės“ ir „Sirenos“ antras serijos rungtynes Garliavoje žais balandžio 7 d., o jeigu prireiktų trečio mačo, jis būtų žaidžiamas Kaune balandžio 10 d.

Ketvirtadienis, 18.00 val.

Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“Šiaulių „Rūta“ (Vilnius, Mykolo Romerio universitetas, Ateities g. 20).

Ketvirtadienis, 17.00 val.

Kauno „VIČI-Aistės“ - Kauno rajono „Sirenos“ (Kaunas, A. Sabonio krepšinio centras).

Rungtynes tiesiogiai transliuos www.lmkl.lt ir DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją