Pajūrio krepšininkės pasiekė 1 pergale daugiau ir atsistojo ant ketvirtojo LMKL turnyro lentelės laiptelio. Pirmosios ketvirtfinalio serijos iki dviejų pergalių rungtynės sekmadienį 14 valandą įvyks Klaipėdoje, antrosios kovo 18 dieną Vilniuje, o jeigu reikės ir trečiojo mačo, tai jis kovo 21 dieną vėl vyks uostamiestyje.

„Tai pirmos serijos rungtynės, kurios visada pasižymi dideliu nervingumu. Abiems komandoms norisi kuo greičiau laimėti. Manau, kad rungtynės bus permainingos, bus daug klaidų. Tai ketvirtfinalis, viskas prasideda iš naujo“, – prieš šią seriją sakė „Kibirkšties-VIČI“ komandos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

„Kibirkšties-VIČI“ varžovės LMKL ketvirtfinalyje sprendėsi paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse, kuomet Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ komanda 63:53 įveikė „Fortūnos“ klubą bei nustūmė jį iki ketvirtosios pozicijos. Kaunietės liko trečioje vietoje.

„Yra vienas dalykas, jeigu norime pakliūti į geriausiųjų ketvertuką, tai reikės laimėti, todėl nebuvo didelio skirtumo žaisti su Klaipėdos ar Kauno komandomis, – svarstė A.Paulauskas. – Visada teoriškai gali pasirinkti su kuo nori žaisti, tačiau mes nieko nesirinkome ir nedėliojome. Dabar reikia ruoštis rungtynėms su savo tiesioginėmis varžovėmis, o ne galvoti, kas galėjo būti“.

Šį sezoną Vilniaus ir Klaipėdos klubai tarpusavyje kovėsi keturis kartus, tačiau 3 sykius pergalę šventė klaipėdietės ir tik sykį „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės. „Fortūnos“ ekipa pirmauja ir pagal daugelį statistikos kategorijų.

„Fortūnos“ komanda turi tris nacionalinės rinktinės žaidėjas. Tai jauna ir greita komanda, – pasakoja „Kibirkšties-VIČI“ treneris. – Klaipėdietėms netrūksta aukštų žaidėjų, pagrindinis komandos penketas tikrai didelis. Varžovės pasižymi itin taikliais metimais iš tritaškių zonos“.

„Fortūnos“ komandoje pirmuoju smuiku griežia Marina Solopova. Buvusi Vilniaus klubo gynėja per mačą vidutiniškai pelno po 17 taškų ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Ji per susitikimą metą vidutiniškai 8 tritaškius metimus. Monika Grigalauskytė per mačą renka po 16 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių, o Lina Aglinskaitė pelno po 13 taškų.

„Sunku pasakyti, kaip jas reikės stabdyti. Mes jų nestabdysime, svarbu sulaikyti kitas komandos žaidėjas“, – šypsojosi sostinės klubo vairininkas A. Paulauskas.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje šį sezoną rezultatyviausiai žaidžia Eglė Šniokaitė. Komandos kapitonė per rungtynes pelno po 13 taškų. Įžaidėja Nyshia Hammonds renka po 10 taškų ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, o vidurio puolėja Ieva Šimkutė prideda po 10 taškų ir po 7 sugriebtus kamuolius. Tiesa, paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse traumą patyrė ukrainietė Vita Gorobets.

„Mūsų komandos ginklai yra panašūs visą sezoną ir jie nesikeičia, – sako A.Paulauskas. – Žinoma, bus ir staigmenų. Norisi tikėti, jog merginos bus geroje sportinėje formoje. Tiesa, šiuo metu vėl turime nuostolių. Per paskutines rungtynes kojos traumą patyrė V.Gorobets. Tai yra nuostolis, kuris šiek tiek koreguoja mūsų žaidimą ir pasiruošimą“.

Vilniaus klubas sulaukė ir pastiprinimo. Ketvirto rato pradžioje prie ekipos prisijungė gynėja Austėja Širšinaitytė, o paskutinėse rungtynėse rezultatyviausia LMKL žaidėja Laura Juškaitė. Puolėjos pozicijoje žaidžianti L.Juškaitė jau pirmame mače įrodė savo vertę, kai per 20 minučių pelnė 19 taškų ir atkovojo 4 kamuolius. A. Širšinaitytės rezultatai kol kas kuklesni – vid. 2 tšk. ir 2 rez. per.

„Tikėjomės, kad nuo ketvirto LMKL rato pradžios abi krepšininkės jau bus mūsų sudėtyje, tačiau buvo tik A. Širšinaitytė. Ji rungtyniauja įžaidėjos pozicijoje, laiko nėra daug, jai reikia išmokti daug derinių, – teigė „Kibirkšties-VIČI“ treneris. – Suprantama, kad Austėjai 100 procentų atsiskleisti šiuo metu yra sunku, tačiau ji stengiasi ir dirba. Kitas dalykas, kad šiuo metu sėkmingai rungtyniauja pagrindinė įžaidėja Nyshia Hammonds. Iki traumos sėkmingai žaidė Justina Kraujūnaitė, kuri žaidė daug ir darė tai gerai. Austėja nėra niekuo blogesnė, tačiau ji neturi daug laiko prisitaikyti prie komandos. Tačiau jau buvo rungtynių, kai A. Širšinaitytė labai padėjo mums.

L. Juškaitė tikrai mus sustiprins. Matyti, jog ji neatsitiktinai yra rezultatyviausia Lietuvos lygos reguliaraus sezono žaidėja. Ji sugeba sėkmingai atakuoti, šiais sugebėjimais ir bandysime pasinaudoti. Laura puikiai kovoja ir dėl atšokusių kamuolių. Tikimės, kad ji bus naudinga atkrintamosiose. Šiuo metu reikia dėti visas pastangas, jeigu pateksime toliau, tai bus daugiau rungtynių ir daugiau susižaidimo“.

„Kibirkšties-VIČI“ ir „Fortūnos“ ketvirtfinalio poros laimėtoja pusfinalyje susikaus su „Utenos“ komanda. Kitame LMKL ketvirtfinalyje kaunasi Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, kurių pusfinalyje laukia Marijampolės „Sūduva“.

„Visą laiką geriau sekėsi „Aisčių“ komandai, tačiau čia yra ketvirtfinalis ir jis visas prognozes gali paversti niekais, – apie kitą ketvirtfinalio porą kalba A. Paulauskas. – Tikrai sunku pasakyti, kuri komanda gali patekti toliau. Duodu visiems vienodus šansus. „Sirenoms“ gal kažkiek trūksta ūgio, tačiau netrūksta atkaklumo, užsispyrimo ir noro laimėti. Viską kas buvo iki šiol reikia užmiršti. Abi komandos yra iš Kauno, nors salė ir ne ta pati, tačiau abiejų komandų sirgaliams atstumas iki varžovių arenos nebus tolimas“.

Lietuvos moterų krepšinio lygos atkrintamąsias kovas tiesiogiai transliuos internetinė sporto televizija „SportoTV.lt“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)