Mačą geriau pradėjo svečių ekipa - 2:6. Baltarusės kontroliavo žaidimą ir tik po sėkmingo Sakellie Daniels pasirodymo Vilniaus klubas išsiveržė į priekį - 16:15. Kėlinį penkiais taškais iš eilės baigė Šarūnė Povilionytė - 26:20.

Antrame kėlinyje „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa ir toliau nemažino apsukų. Po sėkmingo Eglės Šniokaitės pasirodymo – dvylikos taškų persvara (32:20). Nors baltarusės netrukus kiek sušvelnino rezultatą (28:34), sostinės komanda kėlinį užbaigė pirmaudama devynių taškų persvara - 47:38.

Trečiame kėlinyje žaidimas išsilygino. „Olimpija“ ekipai nepavyko sumažinti atsilikimo, o „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšininkės išlaikė saugų aštuonių taškų pranašumą - 65:57.

Paskutiniame kėlinyje atkarpą 9:0 laimėjo „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšininkės, kurios toliau diktavo savo sąlygas ir susikrovė jau 16 taškų pranašumą - 76:60. Tačiau netrukus Vilniaus krepšininkės įkrito į duobę ir skirtumas sumažėjo iki aštuonių taškų - 77:69. Visgi sėkmingiau sužaista kėlinio pabaiga leido sostinės komandai pasiekti antrą pergalę - 85:70.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Brigid Bowley. Puolėja per 31 žaidimo minutę pelnė 21 tašką (7/13 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 1/4 baudos), po krepšiais sugriebė 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir vieną kamuolį perėmė.

„Kibirkštis-Tichė-IKI“: Brigid Bowley 21, Kristina Vengrytė 17, Sigita Galdikaitė 11, Santa Dreimanė 10, Šarūnė Povilionytė 9 taškai.

„Olimpija“: Katerina Kašlej 17, Liubov Alioškina 14 taškų.

„Esame gerame kelyje ir tuo džiaugiuosi“, - teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Jau kelerias rungtynes iš eilės žaidžiame gerai. Darnus ir geras kolektyvas, manau, tai ir yra mūsų raktas į sėkmę. Šiandien merginos gerai kovojo ir laimėjo prieš stiprią komandą. Nuo pat rungtynių pradžios mėginome pabėgti ir jas kontroliuoti. Mums tai pavyko“.

Vilniaus komandos rungtynes stebėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjai Bradas Newley, Dovydas Redikas ir Tyrese'as Rice'as bei Lietuvos moterų rinktinės narė Gintarė Petronytė.

Kitose rungtynėse Kauno rajono „Sirenos“ (3/1) namuose 81:57 (22:14, 25:12, 20:15, 14:16) sutriuškino kitą Gardino komandą - „Viktoriją“ (1/3).

„Sirenas“ į pergalę vedė Kristina Alminaitė, pelniusi 19 taškų, Erika Liutkutė ir Eglė Tarasevičiūtė, surinkusios po 15 taškų.

„Sirenos“: Kristina Alminaitė 19 (12 atk. kam.), Erika Liutkutė 16 (10 atk. kam.), Eglė Tarasevičiūtė 15, Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 12 taškų (6 per. kam.).

„Viktorija": Aleksandra Šymkaviak 20 (9 atk. kam., 7 kl.), Ksenija Voišal 17 taškų (7 kl.).

Trečiadienį „Kibirkštis-Tichė-Iki“ namuose žais su „Viktorija“ krepšininkėmis, o „Sirenos“ savo aikštėje išbandys jėgas su „Olimpija“ ekipa.

Trečiadienį A grupėje dar žais Rygos TTT (4/1) ir Rygos TTT-Juniores (0/5) komandos, o B grupės mače Minske susitiks du Baltarusijos klubai - Borisovo „Berezina-RCOR“ (0/5) ir Minsko „Minsk-2006“ (4/1).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją