Pirmas rungtynes praėjusį penktadienį sostinės krepšininkės buvo laimėjusios lengviau 93:54.

Pusfinalyje, taip pat iki 2 pergalių, „Kibirkšties“ komanda kovos su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa.

Po pirmų 10 minučių žaidimo Šiauliuose „Kibirkšties“ komanda pirmavo 4 taškais (16:12). Antrame ketvirtyje rungtynės tapo taškų lenktynėmis ir komandos mažiau dėmesio skyrė gynybai. Dešimties minučių kėlinį vilnietės laimėjo 31:26 ir nutolo 9 taškais (47:38).

Trečiame kėlinyje „Kibirkštis“ ir toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose bei neleido varžovėms pagalvoti apie žaidimo kontrolės perėmimą. Vilnietės po truputį didino pranašumo ir po trijų ketvirčių jis jau siekė 13 taškų (59:46).

Paskutiniame kėlinyje šiaulietės bandė gelbėtis ir buvo sumažinusios atsilikimą iki 6 taškų, tačiau vilniečių trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė į aikštę vėl įleido pagrindines krepšininkes. Ir nors paskutinės atakos metu šeimininkės galėjo bandyti išplėšti pratęsimą, tačiau metė dvitaškį ir „Kibirkšties“ komanda iškovojo bilietą į kitą etapą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Shenita Landry. Puolėja pelnė 15 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Eglė Šniokaitė įmetė 14 taškų, o Gabija Meškonytė ir Daugilė Šarauskaitė (10 atk. kam.) - po 11 taškų.

„Šiaulių-Universiteto“ komandai Fantasia Hillard pelnė 24 taškus, Silvija Kuodienė – 19, o Urtė Bukauskaitė - 12 taškų.

Pusfinalio seriją „Kibirkšties“ komanda pradės jau kovo 29-ą dieną, kai išvykoje susikaus su „Sūduvos“ komanda. Antras mačas balandžio 1-ą vyks Vilniuje, o jeigu reikės trečio, tai jis balandžio 6-ą dieną vėl bus surengtas Marijampolėje.

Antrą pergalė iškovojo ir „Hoptrans-Sirenos“

Kitame ketvirtfinalyje Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ svečiuose įveikė Klaipėdos „Fortūną“ 54:45 (18:24, 10:6, 11:2, 14:10), šventė antrą pergalę ir taip pat „sausai“ laimėjo seriją 2-0.

Rungtynes abi komandos pradėjo apylygiai, o įpusėjus kėliniui minimalią persvarą turėjo klaipėdietės (9:8). Likus žaisti 3 minutes, šeimininkės dar labiau padidino atotrūkį (15:10), tačiau „Hoptrans-Sirenos“ atsakė 5 taškais be atsako ir pasivijo varžoves (15:15). „Fortūna“ pervarą susikrovė kėlinio pabaigoje ir ją išlaikė – 24:18.

Antrame kėlinyje kaunietės sužaidė sėkmingą atkarpą 6:0 ir rezultatą vėl išlygino (24:24). Iki kėlinio pabaigos kova vyko taškas į tašką ir komandos keitėsi sėkmingomis atakomis. Visgi baigiantis kėliniui sėkmingiau sužaidė „Fortūna“, kuri Kauno rajono komandai prieš didžiąją pertrauką paliko 2 taškų deficitą – 28:30.

Trečią ketvirtį 5 taškais pradėjo „Hoptrans-Sirenos“, kurios ne tik varžoves pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą (33:30). Per likusią kėlinio dalį kaunietės savo pranašumą didino ir bėgo į priekį, o „Fortūnai“ leido įmesti vos 2 taškus. Prieš lemiamą kėlinį „Hoptrans-Sirenų“ persvara siekė 7 taškus (39:32).

Lemiamame ketvirtyje „Fortūna“ buvo sumažinusi atsilikimą iki 5 taškų (35:40), tačiau viešnios ir vėl truktelėjo į priekį (44:36). Spurtą surengusios kaunietės kėlinio pabaigoje susikrovė 13 taškų pranašumą (53:40), varžovėms priartėti nebeleido ir šventė pergalę – 54:45.

Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ("Hoptrans-Sirenų" nuotr.)

Klaipėdos „Fortūna“ – Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“ - 45:54 (24:18, 6:10, 2:11, 10:14).

„Fortūna“: Kristė Druskytė 21 (16 atk. kam.), Roberta Mizgerytė 7, Erika Kregždytė ir Justina Matuzonytė (10 atk. kam.) po 5 taškus.

„Hoptrans-Sirenos“: Rasa Žemantauskaitė ir Santa Okockytė (6 atk. kam.) po 14, Gintarė Jasiunskaitė 10 taškų.

Kitoje pusfinalio poroje reguliaraus sezono nugalėtojos ir čempionių titulus ginančios Utenos „Utenos“ krepšininkės susitiks su „Hoptrans-Sirenų“ klubu. Serija taip pat prasidės kovo 29-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją