Pirmose rungtynėse dėl trečios vietos intriga laikėsi iki pat paskutinių mačo sekundžių ir „Kibirkšties“ pergalę 69:68 lėmė vidurio puolėjos Daugilės Šarauskaitės metimas iš po krepšio.

„Negali mūsų žaidimas taip banguoti“, - prieš antras rungtynes teigia „Kibirkšties“ komandos kapitonė Eglė Šniokaitė. - Turime visas 40 minučių žaisti geriausiai kaip tik galime ir mokame. Turime dalintis kamuoliu, nes rungtynes laimi komanda, o ne žaidėjai. Reikia mažinti klaidų skaičių, priimti gerus sprendimus puolime ir neužmigti gynyboje.“

Daugiausiai problemų Vilniaus klubui pridarė buvusi ekipos gynėja Marina Solopova, kuri per 33 minutes pelnė 16 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 5 kamuolius perėmė.

„Sunku stabdyti žmogų, kuris tą dieną meta iš 8 metrų ir pataiko. Tiesiog stengsimės jos nepalikti be priežiūros, vienas žmogus nelaimės rungtynių, todėl jokios ypatingos gynybos nenaudosime. Ginsimės prieš visas žaidėjas.“

Viena labiausiai patyrusių „Kibirkšties“ komandos žaidėjų teigia, kad dabar kiekvienų rungtynių kaina bus vis didesnė ir krepšinio gerbėjai gali tikėtis mūšio iki paskutinių akimirkų.

„Neverta tikėtis, kad rungtynės bus lengvesnės“, - sakė E. Šniokaitė. – Jos bus dar sunkesnės, nes dar daugiau lems. Sezono gale nebėra lengvų rungtynių, jos sunkėja tiek fiziškai, tiek psichologiškai, bet kartu yra ir pačios laukiamiausios ir smagiausios. Manau, Utenos komanda atvyks į Vilnių daug agresyvesnė ir piktesnė, todėl laukia Betmeno kova prieš Supermeną.“

Tačiau sostinės krepšininkės tiki savo jėgomis ir nori pasiekti prieš sezoną išsikeltus tikslus.

„Mūsų tikslas - medaliai, taip buvo nuo pat sezono pradžios ir nuo pat pradžios jis mums atrodė pasiekiamas, todėl nesvarbu prieš ką žaidžiame, laimime ar pralaimime, galutinis tikslas yra toks pat siekiamas ir pasiekiamas“, - kalbėjo „Kibirkšties“ komandos kapitonė.

„Kibirkšties“ komanda visus krepšinio gerbėjus kviečia savaitgalį pradėti su moterų krepšiniu. Lietuvos moterų krepšinio lyga pertraukų metų organizuos specialius žaidimus žiūrovams, kuriuose bus galima laimėti pinigų ir įvairių rėmėjų dovanų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją