Kitas rungtynes „Lietkabelis“ žais lapkričio 1-ą dieną išvykoje su Stambulo „Galatasaray Odeabank“ (Turkija) klubu.

„Lietkabelio“ vyrai rungtynių pradžią atidavė varžovams į rankas (15:20), tačiau antrajame kėlinyje spurtavo ir susikrovė nedidelį pranašumą – 35:31.

Trečiajį ketvirtį laimėjusi Italijos komanda iki rungtynių pabaigos likus žaisti 10 minučių išlygino rezultatą 55:55. Per jas A. Štalbergo auklėtiniai nerado priešnuodžių itin rezultatyviai žaidusiems varžovams ir patyrė antrąjį pralaimėjimą turnyre.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 15 (5/8 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/2 baudos, 5 atk.k.), Darjušas Lavrinovičius ir Kšištofas Lavrinovičius po 11, Simas Jasaitis 10, Taltonas Gary 9, Adas Juškevičius 7, Vaidas Čepukaitis 6, Donatas Tarolis, Gintaras Leonavičius ir Žygimantas Skučas po 2.

„Grissin Bon“: Amedeo Della Valle 22, Julianas Wrightas 16 (11 atk.k.), Garrettas Nevelsas 14, Jalenas Reynoldsas 11.

Komentaras. Vyriausiasis treneris A. Štalbergas apgailestavo, kad nepavyko nugalėti, o rotacijoje stigo pagrindinio įžaidėjo Lorenzo Williamso, kurį kamuoja nugaros skausmai.

„Buvo sunkus mačas nuo pat pradžių. Panašios rungtynės į tas, kurios vyko savaitgalį Pasvalyje, kai pirmavome, bet kažkuriuo metu praradome koncentraciją. Jeigu tuomet laimėjome, tai dabar varžovai buvo labiau patyrę ir mus nubaudė. Sėkmė pradeda šypsotis stipresniems ir „Grissin Bon“ pradėjo pataikyti sudėtingus metimus, kurie ir nulėmė mačo baigtį. Turime išanalizuoti klaidas ir jas ištaisyti.

Mūsų grupėje situacija išlieka gera, tiesiog turime išlikti kartu ir kovoti toliau. Mums stigo Williamso, kuris yra svarbiausias mūsų komandos žaidėjas. Jis kontroliuoja komandos ir gynybą, ir puolimą. Jis mūsų smegenys. Šiandien pabaigoje pristigome protingų sprendimų. Krepšinis yra mūsų darbas, o traumos – to dalis. Lauksime Lorenzo grįžtant kaip įmanoma greičiau“, – kalbėjo strategas.

Statistika. „Lietkabelis“ – „Grissin Bon“

Dvitaškiai: 24/42 (57,1 proc.) – 22/40 (55 proc.)

Tritaškiai: 4/17 (23,5 proc.) – 8/22 (36,4 proc.)

Baudos: 15/19 (79 proc.) – 14/21 (66,7 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 32 – 27

Rezultatyvūs perdavimai: 22 – 15

Klaidos: 12 – 6

Perimti kamuoliai: 3 – 8

Blokuoti metimai: 0 – 0

Pražangos: 23 – 23

Rungtynių eiga. Be didesnės žvalgybos prasidėjusioje dvikovoje iniciatyvą į savo rankas pirmieji paėmė svečiai. „Grissin Bon“ krepšininkai pelnė 7 taškus be atsako ir šovė į priekį 7:14.

Į aikštę nuo suolo išėjęs Adas Juškevičius išjudino stringantį aikštės šeimininkų puolimą, tačiau varžovams pavyko išlaikyti dvigubą persvarą – 10:20.

Kėlinio pabaigoje panevėžiečiams pavyko pelnyti penkis taškus iš eilės ir sumažinti skirtumą iki 15:20.

Gynybą sutankinę Artūro Štalbergo auklėtiniai vertė dvigubai daugiau prakaituoti varžovus puolant. Išmušti iš vėžių svečiai sunkiai rinko taškus, o italų ekipos aukštaūgis Julianas Wrightas mesdamas baudą netgi nelietė lanko.

Geras darbas gynyboje ir efektyvus puolimas davė vaisių – aikštės šeimininkai antrojo kėlinio pabaigoje išsiveržė į priekį 35:29. Įpusėjus dvikovai „Lietkabelis“ pirmavo 36:31.

Po didžiosios pertraukos Italijos komanda kibo į atlapus Lietuvos čempionams.

„Lietkabelis“ sėkmingai gesino juos persekiojančių varžovų ryžtą, tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje nesustabdomu tapęs Amedeo Della Valle vėl sugrąžino pranašumą „Grissin Bon“ ekipai – 52:55. Panevėžio komandos legionierius Gary Taltonas tritaškiu išlygino rezultatą – 55:55.

Lemiamą ketvirtį svečiai pradėjo agresyviau ir sėkmingiau – susikrovė 5 taškų pranašumą (59:64). Stringančių panevėžiečių vežimą ėmėsi traukti Žanis Peineris ir Simas Jasaitis, iki minimumo sumažinę skirtumą (65:66).

Aikštės šeimininkų pastangas nubraukė du iš eilės varžovų snaiperio Garretto Nevelso tritaškiai – 67:76. Ant kulnų iki pat rungtynių pabaigos svečiams mynę panevėžiečiai galiausiai turėjo pripažinti Emilijos Redžo ekipos pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)