62:69 Berlyno ALBA komandai nusileidę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pataikė vos 8,7 proc. tritaškių – taip siaubingai šiame Eurolygos sezone iš toli neatakavo nė viena kita ekipa.

K. C. Riversas prametė keturis kartus, dar prasčiau sekėsi tik Artūrui Milakniui, pro šalį šovusiam visus penkis sykius.

Nepaisant to, trečiame kėlinyje 14:0 atkarpą laimėję kauniečiai galėjo ir be toliaušaudės artilerijos paramos užimti Berlyną, bet vėl pakriko lemiamu metu.

„Pusę trečio kėlinio žaidėme labai energingai, o paskui mūsų intensyvumo lygis smuko. Gal atsipalaidavome, nepataikėme daug metimų. Padėjome žingsnį atgal vietoje to, kad toliau spaustume, būtume stiprūs gynyboje. To pakako, kad ALBA susigrąžintų iniciatyvą ir pasitikėjimą savimi. Dar kartą juos užklupti jau buvo sunkiau“, – prisiminė K. C. Riversas.

Praėjusią savaitę iš Sevilijos „Real Betis“ (Ispanija) klubo atvykęs gynėjas „Žalgirio“ starto penkete užėmė traumuoto Mariaus Grigonio vietą, bet perimetro grandies lyderio neatstojo: pelnė 4 taškus, atkovojo 1 kamuolį ir surinko -1 naudingumo balą.

– Turite minčių, kodėl pataikymas iš trijų taškų zonos buvo toks siaubingas? – Krepšinis.lt paklausė K. C. Riverso

– Tiesiog reikia toliau dirbti. Nėra prasmės žiūrėti į statistiką, vis tiek metikai privalo mesti. Reikia grįžti į treniruočių salę ir treniruotis, kad labiau savimi pasitikėtume. Anksčiau ar vėliau imsime pataikyti, tokie jau krepšinio dėsniai.

Gal tiesiog reikėjo greičiau rasti kitų būtų, kaip rinkti taškus, aš taip pat atakuodamas galėjau būti agresyvesnis. Bet man tai buvo pirmos Eurolygos rungtynės naujame klube, bandžiau suprasti, kaip žaidžia ši komanda. Kitą kartą turėsime būti geresni.


– Kaip jautėtės sugrįžęs į aukščiausią Europoje krepšinio lygmenį?

– Gerai, tik šiek tiek jaudinausi. Pats sau ant pečių užsikroviau papildomo spaudimo, bandydamas debiutuoti kaip įmanoma geriau. Nemanau, kad gerai padirbėjau „skaitydamas“ žaidimą, deja, neišnaudojome labai daug progų. Ką darysi, nežaidžiau Eurolygoje jau daug laiko. Tai nėra pasiteisinimas, turiu rasti būdų, kaip galėčiau padėti komandai.

– Kaip manote, kiek prireiks laiko, kol iš naujo apsiprasite Eurolygoje bei „Žalgirio“ žaidimo sistemoje?

– Nemanau, kad reikia nusistatyti kažkokius terminus, ne juose esmė. Priešakyje laukia daug rungtynių, turiu būti pasiruošęs ir gerinti žaidimą. Ketinu tam išnaudoti kiekvieną mielą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)