Praėjusiame sezone K. Kemzūra vadovavo Turkijos aukščiausio diviziono naujokei Izmiro „Petkim Spor“. Nors vieta tarp elito buvo išsaugota, klubo vadovybė nusprendė imtis permainų ir atsisveikino su vos vienerius metus Izmire dirbusiu lietuviu.

„Tikslių priežasčių nežinau. Turėjau sutartį su galimybe bendradarbiavimą pratęsti, tačiau klubas ja nepasinaudojo, – sakė K. Kemzūra – Ko gero, neįtikinau. Bet jokių priekaištų jiems neturiu ir nuoširdžiai linkiu sėkmės.“

Apie neįprastą sezoną ir galimybę prisijungti prie Lietuvos rinktinės 2010-ųjų pasaulio čempionato bronzinis prizininkas papasakojo Delfi.

– Sezonas Turkijoje prasidėjo puikiai, tačiau jam baigiantis teko kovoti dėl išlikimo lygoje. Kas nutiko?

– Visų pirma, tai buvo komanda, su kuria debiutavome aukščiausioje Turkijos lygoje. Didžiąją sezono dalį žaidėme neblogai ir kabinomės į atkrintamąsias varžybas. Bet reguliariajam sezonui artėjant prie pabaigos pralaimėjome keletą svarbių rungtynių paskutinę minutę, keletas žaidėjų apsirgo, patyrė traumas. O tvarkaraštis pabaigoje lėmė akistatas su pirmenybių lyderiais. Labai apmaudu, kad taip nutiko, bet turint omenyje, kad tai buvo pirmasis ekipos sezonas aukščiausiame lygmenyje, tai yra natūralu. Tokiai komandai reikia laiko, supratimo ir metodiško darbo.

Kęstutis Kemzūra

– Kaip darbą užsienyje jums apsunkino įvairūs apribojimai dėl pandemijos?

– Na, aš didžiąją dalį savo karjeros praleidau ne Lietuvoje, galima sakyti, jog gyventi nutolęs esu įpratęs. Be abejo, krepšinis nėra išskirtinis, dėl pandemijos ir mums sezonas buvo nelengvas. Su šeima neišeina susitikti, pokalbiai tik nuotoliniu būdu. Be abejo, buvo sunku. Prie to prisidėjo ir nesėkminga sezono pabaiga, kai paleidome keletą itin svarbių rungtynių. Visi šie veiksniai susideda ir daro psichologinę įtaką. Lengva tikrai nebuvo.

– Lietuvos rinktinės trenerio postą perima K. Maksvytis. Ką manote apie šį specialistą?

– Kaip ir daugelis kitų, manau, kad Kazys šios pozicijos nusipelnė. Jeigu ne situacija Permės „Parma“ klube, gal jis būtų prisijungęs ir anksčiau. Apie trenerį tik pozityvūs atsiliepimai.

– Neoficialiomis žiniomis, jums ir pačiam siūloma prisijungti prie Lietuvos rinktinės trenerių štabo bei dirbti K. Maksvyčio asistentu. Ar tokia pozicija jus domintų?

– Kol nėra oficialios informacijos, negaliu nieko komentuoti. Galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu būtų pokalbis ar pasiūlymas, šią poziciją aš svarstyčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)