Dvikova vyko anksčiau nei likusios „Citadele KMT“ ketvirtfinalio rungtynės dėl „Ryto“ dalyvavimo Čempionų lygoje ir galimo tvarkaraščių susikirtimo.

Kol kas atsakomojo mūšio data nėra aiški. Būtent šiose rungtynėse spręsis, kas keliaus į „Citadele KMT“ finalo ketvertą, kadangi ketvirtfinalį sudaro du mačai, kuriuose skaičiuojamas tarpusavio taškų balansas.

Kėdainių klubas sugebėjo išsiveržti į priekį (6:2) ir nors Elvaro Fridrikssono tritaškis pagerino „Ryto“ padėtį, Giedrius Žibėnas greitai prašė jau antrosios savo pertraukėlės – 7:10.Po pirmojo ketvirčio „Rytas“ turėjo minimalų pranašumą – 18:19, o sužaidus 20 min. vilniečiai jau pirmavo 6 taškais (34:40).

Trečiame ketvirtyje netrūko emocijų, po techninę pražangą užsidirbo Kėdainių ekipos treneris Gediminas Petraukas bei svečių lyderis Marcusas Fosteris, o po 30 min. ekipas skyrė tik 1 taškas.
(57:58).

Rungtynių pabaigoje šeimininkų lyderio vaidmens ėmėsi latvis Artūras Žagaras, technine pražangą gavo vilniečių treneris Giedrius Žibėnas, o pergalę Kėdainių ekipai įtvirtino belgo Timo Lambrechto metimas.

Abi ekipos šį vakarą strigo metant iš toli: vilniečiai realizavo 5 tritaškius iš 21 (24 proc.), o kėdainiškiai – 3 iš 24 (13 proc.).

Pažymėtina, kad Kėdainių ekipa „Ryto“ krepšininkus įveikė jau antrą kartą šiame sezone. Pirmą sykį G. Petrausko auklėtiniai varžovus įveikė Vilniuje. Tai buvo LKL čempionato dvikova, pasibaigusi svečių pergale 92:88.

„Nevėžis-Optibet“: Artūras Žagaras 23 (0/5 trit.), Danielius Lavrinovičius 17, Marius Valinskas 14 (2/9 trit., 5 rez. perd.), Rafaelis Rodriguezas 8 (5 atk. kam.), Darylas Doualla (5 atk. kam.) ir Timas Lambrechtas (5 atk. kam.) – po 6.

„Rytas“: Martynas Echodas 15 (9 atk. kam.), Gytis Radzevičius 11 (7 atk. kam.), Marcusas Fosteris 9, Jarvisas Williamsas 7, Elvaras Fridrikssonas, Margiris Normantas (5 kld.) ir Evaldas Kairys – po 6.

Primename, kad kituose ketvirtfinaliuose Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ žais su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir „Šiaulių“ poros nugalėtoju, Kauno „Žalgiris“ – su Alytaus „Wolves“, o Jonavos „CBet“ – su Klaipėdos „Neptūnu“.

Ketvirtfinalio etape keturios poros kovos dviejų rungtynių serijose – geresnį įmestų-praleistų taškų santykį per du mačus turėsianti ekipa keliaus į finalo ketverto varžybas.

Citadele KMT ketvirtfinalio etapas vyks sausio mėnesį, vienintele išimtis – „Ryto“ ir „Nevėžio-Optibet“ pora.

Citadele KMT finalo ketvertas vyks vasario 18-19 dienomis Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)