„Mažais žingsneliais judame į priekį. Jeigu pasiruošimo proceso pradžioje tik pratinomės vienas prie kito, žaidėjų kojos dar neklausė, tai dabar pamažu įgauname tą ekipos veidą, kurį norime matyti ir viso sezono metu“, – apie naujojo sezono kovoms besiruošiančius „Nevėžio“ krepšininkus kalbėjo ekipos vadovas Karolis Kalvaitis.

„Draugiškų rungtynių maratonui sąmoningai pasirinkome žaisti prieš stiprius varžovus išvykose. Pasirengimo etape trūko abiejų „Nevėžio“ centrų - Dariaus Šilinskio ir Povilo Butkevičiaus, jiems grįžus atrodysime kitaip“.

Artėjantis BBL „Vikondos“ taurės turnyras – pirmasis rimtas išbandymas Kėdainių klubui savų sirgalių akivaizdoje. Naujoje Kėdainių miesto arenoje šį šeštadienį prasidėsiančiame turnyre dalyvaus keturios BBL ekipos – praėjusio sezono finalininkai Latvijos „Ventspils“ ir Prienų „Tony Bet“ bei Estijos „Rock“ ir „Nevėžio“ klubai.

K. Kalvaitis teigia, jog pirmajam egzaminui namų arenoje, palaikant savų sirgalių armijai, keliami aukšti tikslai.

„Mes kiekvienose rungtynėse norime laimėti. Suprantama, nors BBL „Vikondos“ taurės turnyras yra tik įžanga į naujojo sezono kovas, norėtume savo sirgaliams padovanoti tik teigiamas emocijas. Ekipoje jau turėtų rungtyniauti po traumos pasveikęs Povilas Butkevičius, kuris į mūsų žaidimą įneš daugiau mobilumo gynyboje ir sustiprins kovą dėl atšokusių kamuolių“, - kalbėjo klubo vadovas.

Pirmajame BBL „Vikondos“ taurės pusfinalyje šeštadienį nuo 17 val. susitiks Kėdainių „Nevėžio“ ir Prienų „Tony Bet“ klubai. Šia dvikova „Nevėžis“ sieks panaikinti keturių pralaimėtų tarpusavio rungtynių seriją, prasidėjusią praėjusiame sezone.

Antrajame pusfinalyje nuo 19:30 val. susikaus svečiai iš kaimyninių valstybių „Ventspils“-„Rock“.

Turnyro finalai numatomi sekmadienį. Rungtynės dėl trečiosios vietos vyks nuo 13:15 val., finalo pradžia nuo 15:45 val.

Sirgalių patogumui bilietas į intriguojančias Baltijos krepšinio lygos taurės kovas galios abi turnyro dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Į savaitgalio rungtynes patekti gali ir klubo sirgaliai, turintys abonementinius bilietus.