„Kenanai, paskubėk, juk reikia važiuoti į treniruotę“, – juokaudamas krepšininką pasitiko klubo direktorius Martynas Purlys.

Palikus „Lietuvos rytą“ po 2007-08 metų sezono iki tol buvęs gana sėslus bosnio sportinis gyvenimas – Zenicos „Celika“ (1997–2003, Bosnija), Sarajevo „Bosna“ (2003-05, Bosnija), Mariupolio „Azovmaš“ (2005-07, Ukraina), Kijevo „Kyiv“ (2008-09, Ukraina) klubuose – pasikeitė. Vėliau Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija) ir Berlyno „Alba“ (Vokietija) komandose jis nebaigė sezonų.

„Sugrįžęs į „Lietuvos rytą“ jaučiuosi puikiai, tikiuosi pavyks sužaisti sėkmingų rungtynių. Beveik mėnesį neturėjau sutarties su jokiu klubu. Po to, kai palikau „Alba“, treniravausi su Sarajevo „Bosna“, kuriai atstovavau anksčiau“, – pirmadienį po skrydžio sakė K. Bajramovičius.

2009 m. sezoną pradėjęs „Alba“ klube, gruodžio 15 d., po pralaimėto Europos taurės turnyro sustikimo Stambulo „Galatasaray“ komandai, jis paliko Vokietijos sostinę. Kas nutiko Berlyne?

„Berlyne nebuvau patenkintas man suteikiamu žaidimo laiku. Turėjau palikti „Alba“ klubą. Per 15 minučių aikštėje aš negaliu atskleisti savo sugebėjimų, todėl ir išvykau“, – išsiskyrimo su vokiečiais priežastis aiškino krepšininkas.

Vokietijos „Bundeslygos“ pirmenybėse K. Bajramovičius sužaidė 11 rungtynių, per jas aikštėje vidutiniškai praleisdavo beveik po 17 (16:57) minučių, pelnydavo po 6,7 taško, (40 proc. dvitaškių taiklumas, 33 proc. – tritaškių, 68 proc. – baudų) ir po 3,7 karto atkovodavo kamuolį po krepšiais.

Europos taurės turnyre bosnio rodikliai buvo dar prastesni – 4 rungtynės, vidutiniškai po 18 min. žaidimo ir 3,8 taško rezultatyvumas.

„Žinau, kad „Lietuvos rytas“ nepateko į (Eurolygos turnyro) „Top-16“ etapą, o vilniečių komanda yra jauna. Aš sekiau ir stebėjau kai kurias rungtynes. Tikiuosi, kad kartu mes galime laimėti Lietuvos čempionatą ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) turnyrą bei iškovoti Lietuvos taurę“, – žadėjo puolėjas.

K. Bajramovičius yra matęs pagrindinio „Lietuvos ryto“ konkurento Kauno „Žalgirio“ žaidimo epizodus.

„Taip, mačiau jų vienerias rungtynes. „Žalgiris“ – gera komanda, turi naujų krepšininkų ir daug jaunimo. Tai ir viskas, nieko daugiau. Tarpusavio dvikovos su kauniečiais bus sunkios, bet mes turime bandyti išsaugoti titulus čia, Vilniuje“, – teigė aukštaūgis.

K. Bajramovičius neslepia, jog nėra susipažinęs su „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Rimo Kurtinaičio darbo metodais, tačiau puikiai prisimena ir pasiilgo „Lietuvos ryto“ aistruolių.

„Daug apie trenerį nežinau, bet girdėjau, kad jis geras specialistas. Mano vaidmuo komandoje? Tikiuosi būti toks, kaip tada, kai žaidžiau Vilniuje anksčiau. Taip, pasiilgau Vilniaus žiūrovų, nes čia geri fanai, be jokių abejonių geresni, negu „Alba“ gerbėjai“.

K. Bajramovičius per savo karjerą sykį yra tapęs Bosnijos (2001), dukart Ukrainos (2006, 2007) čempionu, su „Azovmaš“ kovojo FIBA Europos taurės turnyro finale (2007), su „Lietuvos rytu“ žaidė Eurolygoje (2007-2008, vidurkis 11,1 tšk.).

Iš dabartinės sudėties vilniečių K. Bajramovičius kartu yra rungtyniavęs su Artūru Jomantu ir Martynu Gecevičiumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją