Apie savo sprendimą K. Maksvytis pranešė po šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusių 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynių su Juodkalnijos krepšininkais.

Ir antras rugpjūčio atrankos „lango“ K grupės rungtynes Lietuvos rinktinė laimėjo 90:73, o paskutiniu iš kandidatų sąrašo „atkabintu“ žaidėju tapo Gytis Masiulis, kurio K. Maksvytis jau neregistravo šiam susitikimui.

„Padėkojome už darbą treniruotėse Gyčiui. Ilgai svarstėme ir nusprendėme vežtis tuos žaidėjus, kurie viso pasiruošimo metu žaidė stabiliai. Kaip matėte, Mindaugas Kuzminskas prie komandos tiesiog puikiai prisijungė po savo traumos, naudos duoti tikrai gali ir Martynas Echodas. Tikimės pagalbos ir iš Eigirdo Žukausko, kuriam prireiks laiko įsivažiuoti“, – po rungtynių su Juodkalnija sakė K. Maksvytis.

Traumą išsigydęs E. Žukauskas šį kartą jau pasirodė aikštėje, tačiau ant parketo praleido vos 5 minutes ir atrodė gerokai išsimušęs iš vėžių. Kaip pripažino treneris, to ir buvo galima tikėtis.

„Sveikatos problemų Eigirdas jau nebeturi, tačiau į aikštę šį kartą jis tikrai sugrįžo ne geriausios formos. Aišku, jis žaidė geriausiai, kaip šiuo metu gali, bet įsivažiuoti reikia laiko. Tokio pasirodymo ir buvo galima laukti. Visgi iš jo tikrai tikimės naudos čempionate“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Pirmoje mačo pusėje Juodkalnijos ekipa laikėsi ir net kurį laiką pirmavo sėkmingo individualaus Kendricko Perry žaidimo dėka, tačiau situaciją stabilizavo keletas Mariaus Grigonio tritaškių – po 20 min. lietuviai buvo priekyje 39:36.

Lūžis rungtynėse įvyko po pertraukos – prie to itin prisidėjo produktyvią atkarpą sužaidęs Arnas Butkevičius. Į aikštę žengęs nuo pirmų ketvirčio minučių, puolėjas rinktinės kraitį papildė ne tik
dviem perimtais kamuoliais, bet ir 8 per kėlinį pelnytais taškais.

Juodkalniečių toliašaudei artilerijai visiškai užstrigus, lietuviai gana greitai įgijo dviženklę persvarą, o M. Grigonio tritaškis sulig trečio kėlinio sirena taškų skirtumą tarp komandų padidino iki dvidešimties – 71:51.

Anot K. Maksvyčio, kol kas akis jam labiausiai bado iki galo nesuderinti veiksmai gynyboje – ypač, stabdant varžovų pikenrolus.

„Pradžioje kiek rizikavome, todėl ir gavome šiek tiek tritaškių. Tačiau mane labiausiai neramina prasiveržimų stabdymas – kai aukštesnis žmogus turi perimti gynybą iš mažiuko. Būtent pikenrolų situacijos man šiandien nepatiko.

Laimėjome ir visas kontrolines, ir abejas atrankos rungtynes – iš esmės viskas gerai. Rezultatai yra. Tačiau žaidimu tikrai ne visada patenkintas – tuo stiliumi, kuriuo laimėjome. Dabartinis akcentas – gynyba, mums sunkiau žaisti prieš komandas su tritaškius metančiais aukštaūgiais, o pirmasis mūsų varžovas čempionate – slovėnai – tokie ir yra. Dar yra kur dirbti“, – dėstė K. Maksvytis.

Atsakymą, kaip spręsti šią problemą turėjo vienas iš rinktinės aukštūgių Domantas Sabonis.

„Manau, kad tiesiog turime garsiau šnekėtis. Tokiais gynybos momentais visi turime būti toje pačioje aikštės pusėje ir privalome komunikuoti. Kartais žmonės vis dar gėdijasi šaukti vieni ant kitų, bet iš tikrųjų tai reikia daryti. Rėkti šiuo atveju reikia, tokia jau ta sistema“, – dėstė vidurio puolėjas.

„Bendrai vertinant pasiruošimo ciklą, norėjome laimėti viską – taip ir įvyko. Bet kai kurios žaidimo atkarpos nebuvo geros. Galbūt reikėjo daugiau stipresnių varžovų, tačiau bet kuriuo atveju pasiruošimas čempionatui baigėsi – teliks žaidimą gerinti per treniruotes“, – konstatavo Domantas.


Galutinis rinktinės dvyliktukas: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas.

Pirmas Europos čempionato rungtynes Lietuvos rinktinė rugsėjo 1-ąją žais su Slovėnija.

Savo ruožtu į pasaulio čempionato atrankos kovas krepšininkams teks sugrįžti lapkričio „lango“ metu. Tuomet lietuviai namie priims Prancūziją ir išvykoje sužais su Juodkalnija.

Primename, kad prieš keletą dienų lietuviai išvykoje 78:88 įveikė Vengriją.

Iš viso planetos pirmenybių atrankos varžybose lietuviams dar liko sužaisti ketverias rungtynes. Į čempionatą, kuris kitų metų rugpjūčio ir spalio mėnesiais vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje, pateks trys geriausios grupės komandos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją