A. Kavaliauskas Atėnuose sužaidė geriausią asmeninį šio sezono mačą Eurolygoje, tačiau 21 pelnytas taškas aukštaūgiui buvo menka paguoda.

Ironiškai skamba ir faktas, kad J. Gistas pačiam Antanui prisipažino pražangomis specialiai stabdęs K. Pangosą, tačiau arbitrų švilpukai tylėjo.

„Rungtynių pradžia buvo sunki, o vėliau „sugrįžote“ į mačą. Kas nutiko?“, – iš karto po rungtynių rūbinėje žurnalistai paklausė A. Kavaliausko.

– „Paleidome“ susitikimą dar pirmame kėlinyje. Jie buvo agresyvesni, daugiau už mus norėjo laimėti, bent jau pirmoje pusėje. Vėliau viskas pasisuko kitaip ir įvyko kova.

– Kokias permainas padarėte per pertrauką, kad žaidimo skirtumas pirmoje ir antroje mačo pusėje buvo toks didžiulis?

– Aš nežinau. Mes kai čia atvažiuojame, turime norėti daugiau už šeimininkus. Bet pirmame kėlinuke, kaip ir sakiau, labiau laimėti norėjo „Panathinaikos“ ir surinko net 29 taškus. Jie bėgo į greitą puolimą, prisirinko lengvų taškų. Jeigu ne tas pirmas kėlinys, pabaiga galbūt būtų kitokia.

– Asmeniškai pačiam tai buvo pačios geriausios rungtynės šiemet. Ar buvo toks planas, ar viskas taip pasisuko jau rungtynių eigoje?

– Kadangi varžovai daug keičiasi, mes turėjome išnaudoti savo pranašumą. Bandėme būti agresyvūs pačioje pradžioje, bandėme kovoti, bet....

– Rungtynių pabaigoje treneris patį nuolat keisdavo su Edgaru Ulanovu, ant suolo tekdavo sėsti beveik kas 20 sekundžių. Koks jausmas?

– Čia yra taktika. Trenerio taktika, aš ją puikiai suprantu. Pabaigoje taikėme tokią gynybinę sistemą, kai žaisti buvo geriausia žemesniu penketu ir keistis. Todėl žaidžiau puolime, o Edgaras žaidė gynyboje.

– Daug epizodų sukėlė epizodas ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai K. Pangosas įsiveržė po krepšiu. Pakartojime lyg ir matėsi, kad ten buvo šeimininkų pražangos. Kaip pačiam tai atrodė iš šono?

– Man irgi atrodė, kad buvo pražangos. Dar paklausiau paties Jameso Gisto„ Ką galvoji apie tai? “ O jis tiesiai šviesiai sako: „Aš jį baudavau“.

– Kaip tai paaiškinti, kodėl teisėjo švilpukai tyli tokiose situacijose?

– Negaliu jų kritikuoti, tai ne mano darbas.

Dėl šio epizodo kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius buvo labai susikrimtęs, bet pats s K. Pangosas nuo aštresnių komentarų susilaikė.

„Apie galimai nefiksuotą pražangą nieko sakyti nenoriu. Bandžiau būti agresyvus, mane varžovai lietė, bet tokiu metu priimti kažkokius sprendimus sunku. Reikėjo geriau žaisti anksčiau, nebūtų buvę tokios situacijos“, – po susitikimo kalbėjo kanadietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)