Viduryje 2022–2023 m. sezono komandą papildžiusį Isaiah Taylorą „Žalgirio“ klube pakeis iš Milano „EA7 Emporio Armani“ atvykstantis Nazas Mitrou-Longas. Su kanadiečiu pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

Vasarą trisdešimtmetį minėsiantis N.Mitrou-Longas keletą metų rungtyniavo NBA ir G lygose, kur vilkėjo Jutos „Jazz“, Indianos „Pacers“ ir Fort Veino „Mad Ants“ ekipose.

2021–2022 m. sezone universalus krepšininkas persikėlė į Europą ir papildė Italijoje rungtyniaujantį Brešos „Germani“ klubą, o po sezono patraukė Eurolygoje rungtyniaujančio Milano klubo dėmesį.

Debiutiniame Eurolygos sezone N.Mitrou-Longas aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 17 minučių, per kurias rinko po 7,4 taško, atkovodavo po 2 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Tritaškius gynėjas metė 35,2 proc. taiklumu.

Italijos čempionu su Milano ekipa neseniai tapęs N.Mitrou-Longas per susitikimą vietinėje lygoje vidutiniškai rinko po 7,9 taško, atkovojo po 2,4 kamuolio ir atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo per beveik 20 aikštėje praleidžiamų minučių.

Graikijos pilietybės taip pat siekiantis krepšininkas jau buvo atvykęs į Kauną ir iš vidaus susipažino su „Žalgirio“ arena.

Kartu su buvusiais žalgiriečiais Brandonu Daviesu ir Kevinu Pangosu apie Kauną šnekėjęs N.Mitrou-Longas dėl savo sprendimo ilgai nedvejojo.

„Kai atsirado „Žalgirio“ pasiūlymas, ilgai galvoti nereikėjo. Žiūrint į tradicijas, atmosferą arenoje, kurią pajaučiau žaisdamas čia pernai – viskas atrodė logiškai. Beje, visi čia žaidę visada sako, kad atvykę tampa geresniais krepšininkais. Mane tai sudomino“, – „Žalgiris TV“ komandai pasakojo N.Mitrou-Longas.

Išsamus interviu su Kauno „Žalgirio“ naujoku – jau rytoj.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją