Penktadienį pirmuosius savo darbus už Atlanto pradėjo komandos skautas Erikas Kirvelaitis, o šeštadienį prie jo prisijungs ir Paulius Motiejūnas bei Paulius Jankūnas.

Lietuvos čempionų atstovai į NBA vasaros lygą dairytis papildymo vyksta jau ne pirmus metus, o šiemet ten keliauja gausiausia delegacija.

Tiesa, šis vizitas ateinančio sezono „Žalgirio“ komplektacijai daug įtakos turėtų nesudaryti, kadangi komandos sudėties formavimo darbai jau yra prie pabaigos.

„Nors ateinančio sezono komandos kontūrai jau yra aiškūs, Eurolygos klubams yra labai svarbu visad ten dalyvauti ir megzti ryšius, stebėti galimus ateities papildymus. Noriu supažindinti Paulių ir Eriką su sau jau pažįstama aplinka ir asmenimis, kad jie galėtų dirbti kuo geresnėmis sąlygomis“, – Žalgiris.lt pasakojo P.Motiejūnas.

NBA vasaros lyga Las Vegase vyks nuo liepos 7 iki liepos 17 dienos, o pats renginys į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) kasmet sutraukia daugybę įvairių klubų atstovų.

„Tai bus dar viena nauja patirtis. Visi suprantame, kad vasaros lygoje galima rasti labai daug talento, kuris yra arti NBA slenksčio. Visi šie žaidėjai į NBA nepateks, daug jų persikels į Europą, todėl mes irgi norime juos stebėti, su jais bendrauti“, – teigė P.Jankūnas.

Šiemetinė NBA vasaros lyga sulaukia itin didelio dėmesio dėl joje debiutuosiančio pirmojo šių metų NBA biržos šaukimo Victoro Wembanyamos. Į San Antonijaus „Spurs“ pirmąsias rungtynes Las Vegase buvo išparduoti visi beveik 19000 bilietų.