Taip pat pristatyta didžiausia Lietuvos istorijoje krepšiniui skirta paroda, kurią surengė Vytautas Gudelis.

Į šį renginį buvo pakviesti Lietuvos krepšiniui nusipelnę žmonės: žaidėjai, treneriai, organizatoriai, teisėjai ir rėmėjų. Šventinėje programoje su pučiamųjų instrumentų ansambliu „Trimitas“ koncertavo Vaida Genytė ir Vaidas Vyšniauskas, dainavo Linas Adomaitis, šoko kolektyvas „Pynimėlis“.

Renginys buvo iš keturių dalių – laikmečių. Pirmas laikmetis – prieškario ir pokario metai, antras – sovietmetis, trečias – Nepriklausomybės atkūrimas, ketvirtas - Lietuvos krepšinio dabartis.

Kiekvienas laikmetį lydėjo muzika, šokiai ir vaidyba. Taip pat visi etapai bus pristatyti istoriniais siužetiniais pasakojimais apie Lietuvos krepšinio įvykius, krepšininkus, didžiąsias pergales ir ryškiausias to meto asmenybes.

Lietuvos krepšinio 90-metis bus minimas ir toliau. Laukia Lietuvos vyrų rinktinės pasiruošimo olimpinės atrankos turnyrui rungtynės ir Europos bei pasaulio čempionatai, kurie taip pat vyks Lietuvoje.

Lietuvos krepšinio gimtadieniu laikoma 1922 metų balandžio 23-čia diena. Tą dieną šalyje buvo sužaistos pirmosios krepšinio rungtynės, kuriose Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos ekipa 8:6 nugalėjo Kauno rinktinę.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją