„2005-ų metų pradžioje Kaune buvo skelbtas konkursas krepšinio paminklo projekto idėjai sukurti. Tačiau jo įgyvendinimas nutrūko, o žinių apie rezultatus taip pat nėra. Manome, kad pavienis paminklas negali deramai atstovauti Lietuvos krepšiniui, jo istorijai ir didybei. Žinome, kad Kauno Nemuno saloje bus kuriama rekreacinė zona. Todėl siūlome tokią idėją - sukurkime ten „Krepšinio parką"", - rašoma sirgalių peticijoje.

Ambicingas planas

Sirgaliai siūlo, kad pagrindinis „Lietuvos krepšinio šlovės kelias" atspindėtų laiko juostą. Įėjimas į parką numatytas pro mažąjį pėsčiųjų tiltelį į Nemuno salą. Įėjus būtų atsiduriama Lietuvos krepšinio istorijos pradžioje, einant keliu toliau artėjama link dabarties.

Takelio pabaiga būtų prieš naująją areną, kuri vaizduotų Lietuvos dabarties krepšinio didybę.

Numatyta galimybė palikti erdvę monumentų įterpimui ir jų išdėstymo perorganizavimui, esant būtinybei, ateityje. Nuo minėto tiltelio galėtų būti ir tiesioginis kelias į areną. Einant takeliu sutiktume įvairaus laikmečio svarbiausius ir labiausiai mūsų krepšiniui nusipelniusius krepšininkus, pergales. Prie kiekvieno paminklo ar skulptūros būtų lentelė, nurodanti vaizduojamo įvykio datą, patį įvykį ar asmenį, kitą esminę informaciją.

Parko takelius numatyta išdėstyti taip, kad iš viršaus parkas atrodytų kaip didžiulis krepšinio kamuolys.

Kaina nėra žinoma

Vienas iš peticijos rengėjų Giedrius Smolskas sakė, kad kol kas nėra žinoma kiek parkas galėtų kainuoti.

„Šią idėją plėtojo ne kokia organizacija ar darbo grupė, o entuziastai, žmonės, kuriems rūpi Kauno, Lietuvos krepšinio ateitis, todėl apskaičiuoti kainą – ne mūsų galimybėms. Mūsų misija – iškelti šitą iniciatyvą, iškelti į viešumą argumentus kodėl toks parkas turėtų būti ir perduoti visą projekto vystymą į miesto rankas", - sakė G.Smolskas.

Krepšinio parke numatyta įamžinti tik vyrų komandų ir atskirų žaidėjų pasiekimus, tačiau G.Smolskas užtikrino, kad šis projektas tėra pirminis ir ateityje jis dar bus koreguojamas ir moterims vietos jame tikrai atsiras. Pirminiame variante numatyta 20 paminklų visų laikų Lietuvos krepšinio žvaigždėms.

Aistruoliai mano, kad lėšų parko kūrimui būtų galima gauti ir iš ES fondų, kaip rekreacinės zonos vystymui.

Kaip jau DELFI rašė, rugpjūčio 27 dieną Vilniuje šalia „Siemens" arenos iškils skulptūra skirta pagerbti Lietuvos krepšiniui ir Lietuvos žmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją