Nors žaidė antrąsias Eurolygos rungtynes per tris dienas, „Žalgiris“ penktadienį startavo su didele energija ir rezultatyviu žaidimu. Tiesa, tuo pačiu atsakė Marius Grigonis ir Kendrickas Nunnas. Jiedu jau per pirmąjį kėlinį surinko savo per rungtynes pelnomų taškų vidurkius – visą PAO puolimą ant pečių nešę gynėjai žaidė be keitimų ir pelnė 23 iš 25 klubo taškų.

Antrajame kėlinyje M. Grigonis ir K. Nunnas gavo kelias minutes poilsio, o naujus lyderius radę „Panathinaikos“ atsiplėšė 33:27. Vis dėlto netrukus iniciatyvą į savo rankas susigrąžino žalgiriečiai, kurie į rūbinę išėjo pirmaudami 44:38. Trečiajame kėlinyje Keenano Evanso vedamas „Žalgiris“ toliau kontroliavo situaciją ir taiklių tolimų metimų dėka atsiplėšė 59:52.

Nors trumpam skirtumą buvo ištirpdęs K. Nunno tritaškis su Arno Butkevičiaus nesportine pražanga, prieš lemiamą ketvirtį Kauno ekipa pirmavo 64:56. Vos šešiese taškus rinkę „Panathinaikos“ krepšininkai ketvirtajame kėlinyje rimtesnio iššūkio mesti nesugebėjo – „Žalgiris“ atsiplėšė dviženkle persvara 70:58 bei užtikrintu žaidimu nuplaukė į pergalę.

Delfi po rungtynių kalbinti „Panathinaikos“ krepšinininkai vieningai kartojo – tai yra visiškai kitoks „Žalgiris“ lyginant su tuo, kurį lapkričio viduryje graikai savo žiūrovų akivaizdoje įveikė 73:71. Atėnų ekipos žaidėjai laurus skyrė naujajam „Žalgirio“ vairininkui Andrea Trinchieri, kuris Eurolygoje per mėnesį jau spėjo pasiekti tiek pat pergalių, kiek Kazys Maksvytis per visą pirmą sezono pusę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)