Ekspozicija pradedama nuo pačių pirmųjų A. Sabonio apdovanojimų - kuklių būsimos krepšinio žvaigždės garbės raštų bei gintarinių prizų.

Tačiau pamažu prizų „svoris“ vis didėja. Ekspozicijoje galima išvysti eilę medalių bei prizų, kurios dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas iškovojo su Tarybų sąjungos rinktine. Tarp jų - Europos čempionato bronzos (1983 ir 1989 m.) ir aukso (1985) medaliai, bei olimpinis aukso medalis (1988).

Vėliau seka įspūdingos A. Sabonio karjeros Madrido „Real“ klube pėdsakai. Tarp prizų galima išvysti naudingiausio Ispanijos krepšinio čempionato prizas (1993-1994). Tame pačiame sezone A. Saboniui įteiktas prizas už daugiausiai – 239 – gynyboje atkovotus kamuolius. 220 cm ūgio vidurio puolėjas tuomet tapo ir geriausiu kovotoju dėl kamuolių – iš viso per sezoną atkovoti 303 kamuoliai.

Parodoje taip pat atsispindi ir A. Sabonio karjera NBA lygoje. Tarp eksponatų galima rasti prizą, pažymintį patekimą tarp geriausių sezono naujokų (1995-1996).

Parodoje yra ir A. Sabonio prizai iškovoti Eurolygoje – naudingiausio reguliariojo sezono ir TOP-16 etapo žaidėjo apdovanojimai (2003-2004).

Ir tai tik maža dalis eksponatų, kurie demonstruojami nemokamoje parodoje A. Sabonio krepšinio mokykloje, Pašilės gatvėje. Pirmiesiems lankytojams kilo klausimas, kur A. Sabonis galėjo sutalpinti tiek prizų.

„Išties surinkti visus apdovanojimus, juos inventorizuoti buvo didelis darbas, o prizai į ekspoziciją atkeliavo iš daugelio vietų – iš A. Sabonio namų, krepšinio mokyklos ir kitų vietų“, - teigė Všį „Sabonio krepšinio centras“ direktorė Diana Komskienė.

Pats parodos „kaltininkas“ atidaryme nedalyvavo – A. Sabonis šiuo metu išvykęs pas šeimą į Ispaniją.

Paroda Kaune veiks iki balandžio 7-os.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją