„Tikiuosi būti naudingas, stengsiuosi įdėti daug darbo, minčių, idėjų ir jomis dalinsiuosi su visais, – sakė R. Kaukėnas. – Bandysiu pagerinti MKL lygį, nes tai yra viso Lietuvos krepšinio pagrindas. Turime populiarinti krepšinį tarp vaikų, jis turi būti matomas, turime daugiau investuoti į tai.“

44-erių buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas leidžia suprasti planuojantis keisti MKL taikomus ribojimus, įvestus siekiant ugdyti individualų jaunųjų krepšininkų meistriškumą. Tačiau permainų ketinama imtis tik pasitarus su sporto mokyklomis.

„Reikia įsigilinti į kiekvieno nuomonę, į sporto mokyklų požiūrį, bet aš esu prieš draudimus, kadangi jie supriešina. Draudimai turėtų būti minimalūs, mes patys suprantame, kad tai nukreipta į individualų meistriškumą, bet negerai, kuomet vienas žaidėjas turi kamuolį, o kiti keturi žiūri. Galime diskutuoti, kas yra gerai, kas ne, dabar mes negalime kažko keisti, nes yra sezono vidurys. Turime laiko pasiklausinėti ir išsiaiškinti, kas yra efektyviausia. Svarbiausia, kad žaidėjas tobulėtų ir augtų“, – mintimis dalinosi R. Kaukėnas.

Naujuoju MKL direktoriumi tapo Petras Aleksonis.

„MKL yra bene svarbiausia piramidės dalis visam Lietuvos krepšiniui. Šiai dienai turime beveik 450 komandų, tai yra labai didžiulis ūkis, kuriame svarbiausi yra patys žaidėjai“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)