VDU komandos žaidėjai Augustinas Mikštas, Gabrielius Čelka, Eimantas Žilius ir Nojus Lebskas Katare per apdovanojimų ceremoniją kilo ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio ir aukštai iškėlė mūsų šalies vėliavą.

Šių metų pasaulio čempionate dalyvavo 24 komandos – po 12 vyrų ir 12 moterų.

VDU ekipa grupių etape neturėjo didelių sunkumų – A grupės turnyrinėje lentelėje užėmė pirmąją vietą, įveikę Austrijos Monash universiteto studentus (22:4) ir Ganos Cape Coast universiteto atstovus (21:12).

Ketvirtfinalyje rezultatu 21:15 buvo nugalėti Meksikos UACJ universiteto krepšininkai, pusfinalyje rezultatu 18:13 palaužti Paulistos universiteto (Brazilija) atstovai ir finale rezultatu 21:12 nugalėti Sidnėjaus (Australija) universiteto krepšininkai.

VDU komandos trenerių štabas – Dainius Novickas ir Algirdas Stuknys bei komandos vadovas Jonas Okunis džiaugiasi žaidėjų kovingumu, susitelkimu ir auksiniu triumfu.

Priminsime, kad VDU krepšininkai kelialapį į pasaulio universitetų 3x3 krepšinio čempionatą iškovojo šių metų liepą, kai triumfavo Debreceno mieste vykusiame Europos universitetų 3x3 krepšinio čempionate.

„VDU dar kartą įrodė, kad Lietuvos studentų krepšinis – aukšto lygio ir galime didžiuotis, kad esame pasaulio lyderiais. Nuoširdūs sveikinimai VDU komandai. Tai pavyzdys kitiems ir studentiškojo krepšinio pasididžiavimas“, – teigė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Jis teigė, kad ši pergalė tarsi puiki dovana prieš lapkričio 13-ąją startuosiantį 26-ąjį LSKL studentų čempionatą.

„Tikimės, kad šis auksinis VDU triumfas bus puikus impulsas 26-ojo LSKL čempionato startui. Smagu tokiomis džiugiomis natomis pradėti LSKL čempionatą“, – teigė R. Cibauskas.

Jau lapkričio 13 dieną (pirmadienį) dvejomis rungtynėmis startuoja 2023-2024 metų LSKL čempionatas:

18.30 val. Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) į dvikovą stos Klaipėdos universiteto ir Mykolo Romerio universiteto atstovai, o nuo 19.15 val. Vilniaus universiteto sporto salėje (Saulėtekio g. 2) Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai susitiks su Vilnius TECH studentais.

Iš viso 2023-2024 metų LSKL čempionate varžysis 9 šalies universitetai: VDU, KU, VU, LSU, KTU, Vilnius TECH, MRU, KK ir LCC.

Komandos varžysis susiskirsčiusios į A ir B grupes.

A grupėje tarpusavyje kovos VDU, VU, KTU, KK ir Vilnius TECH. B grupėje – KU, LSU, LCC ir MRU.

Atkrintamosios LSKL kovos vyks 2024 m. vasario 19 ir 26 dienomis.

Pusfinalių kovos – 2024 m. kovo 4 ir 11 dienomis, o didysis ir mažasis finalas – 2024 metų kovo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją