Pro daugiabučių langus iškištos Katalonijos vėliavos ir kelios nedidelės gatvėse patriukšmavusios žmonių grupelės. Nors politinėse sferose įtampos netrūksta, pačioje Barselonoje gyvenimas pastarosiomis dienomis teka įprasta vaga – apie Katalonijos norą tapti nepriklausoma valstybe ir atsiskirti nuo Ispanijos galima išgirsti nebent specialiai užkalbinus vietos gyventoją arba panirus į žiniasklaidos informacijos sūkurį.

Katalonijos vėliavos namo Barselonoje balkonuose

Įprastas vaizdas ir greta „Palau Blaugrana“ arenos, kur antradienio vakarą žais „Barcelona“ su „Žalgiriu“.

Kad vyks Eurolygos rungtynės, Barselonoje rūpi mažai kam. 28 eurų negailintys turistai būriais traukia į ekskursijas visiškai greta arenos esančiame „Camp Nou“ stadione (palyginimui – pigiausias bilietas į „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ krepšinio rungtynes kainuoja 15 eurų), švarina oficialią „Barcelonos“ futbolo klubo atributikos parduotuvę.

Pranešimų stenduose ir plakatuose šypsosi Lionelis Messi, pranešama apie artimiausias futbolo komandos rungtynes, o informacijos apie būsimą krepšinio mačą sunku rasti netgi gerokai pasistengus.

Net ir pačios „Palau Blaugrana“ arenos darbuotojai pirmadienį gūžčiojo pečiais bandydami prisiminti, su kuo šią savaitę žais „Barcelonos“ ekipa.

Skurdoka informacija apie būsimas rungtynes pateikiama ir vietos spaudoje, kur pažymima, kad du kartus iš eilės pralaimėjusi (Eurolygoje – „Crvena Zvezda“, Ispanijos čempionate – Madrido „Estudiantes“ vyrams) „Barcelona“ teisės suklupti trečią kartą tiesiog nebeturi.

„Barcelonai“ reikia įtikinamos pergalės prieš „Žalgirį“, kad būtų pamirštos dvi pastarosios nesėkmės“, – pažymi „Mundo Deportivo“.

„Š. Jasikevičius vadovauja komandai, turinčiai puikų vietos žaidėjų ir legionierių lydinį. Pernai „Žalgiris“ Eurolygos sezoną baigė su 14 pergalių ir 16 pralaimėjimų, likdamas per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų. Tikslo, į kurį komanda yra nusitaikiusi ir šiemet“, – „Žalgirio“ nenuvertina „Mundo Deportivo“ žurnalistai.

Laikraštyje trumpai prisimenama ir praėjusios vasaros istorija, kai Š. Jasikevičius sugebėjo atsispirti „Barcelonos“ vilionėms.

„Šaro buvimas „Palau Blaugrana“ arenoje bus vienas iš įdomiausių rungtynių akcentų – ypač po to, kai vasarą „Barcelonos“ klubas mėgino prisivilioti lietuvį, bet pastarasis atmetė pasiūlymą“, – intriguoja „Mundo Deportivo“.

Publikacija apie artėjančias rungtynes Barselonos "Mundo Deportivo" laikraštyje

Savo ruožtu laikraštis „Sport“ prisimena, kad Š. Jasikevičiui su „Žalgiriu“ sykį jau pavyko užkariauti „Palau Blaugrana“ areną. Tai nutiko 2015-aisiais, kuomet žalgiriečiai laimėjo 92:88. Praėjusį sezoną namie „Barcelona“ svečius iš Kauno vargais negalais palaužė 92:86.

„Š. Jasikevičius savo dispozicijoje turi ginklų, galinčių sukelti didelių problemų Sito Alonso komandai. Svarbiausi „Žalgirio“ žmonės – Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas ir Kevinas Pangosas, tačiau Jankūnas išsiskiria iš visų. Jo demonstruojami statistikos rodikliai šio sezono pradžioje tiesiog skandalingi – vidutiniškai 32 naudingumo balai, 19,5 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 8,5 išprovokuotos pražangos per dvejas rungtynes“, – „Žalgirio“ kapitonu žavisi „Sport“ žurnalistas Sergio Vera.

Akivaizdu, kad vasaros įvykiai ir Šaro atsisakymas atvykti į Barseloną gerokai apmalšino vietos žiniasklaidos susidomėjimą lietuvio asmenybe, o peno spekuliacijoms apie „tuoj įvyksiantį susitarimą“ tarp abiejų šalių paprasčiausiai nebeliko, tačiau „Žalgirio“ treneris Katalonijos sostinėje vis tik išlieka dideliu autoritetu.

Tai atspindi ir faktas, kad pirmadienį į Barseloną vos atskridusį Š. Jasikevičių pasitiko vietos TV3 televizijos reporteris ir operatorius, o „Žalgirio“ vairininkas buvo paprašytas išsakyti savo nuomonę apie Katalonijos norą tapti nepriklausoma valstybe.

Nepriklausomybės šalininkų savo atsakymu Šaras tikrai nenuvylė.

„Manau, kad Katalonijos tauta jau yra apsisprendusi, kuria kryptimi eis. Mano nuomone, dabar svarbiausia yra susitarti, kad viskas vyktų taikiai ir be smurto – čia gyvenančių žmonių vardan. Manau, yra aišku, ko trokšta Katalonijos tauta“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, pats ilgus metus vilkėjęs „Barcelonos“ marškinėlius ir neslepiantis simpatijų Katalonijos sostinei.

„Barcelonos“ ir „Žalgirio“ rungtynės antradienio vakarą prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)