Lietuviai mažajame finale 74:49 nušlavė Bosnijos ir Hercegovinos komandą.

Europos jaunių čempionatuose Lietuvos krepšininkai 1994 ir 2010 metais iškovojo aukso medalius, 2006, 2008 ir 2012 metais – sidabro, o Graikijoje pelnytas bronzos apdovanojimas – pirmas kolekcijoje.

Pirmą medalį savo trenerio karjeroje užsikabino ir S. Štombergas, 18-mečių rinktinėms vadovavęs trečią vasarą iš eilės.

2013-ais jo tuomečiai auklėtiniai tenkinosi penkta vieta, o po metų liko septinti. Abiejose komandose pirmuoju smuiku griežė į vyrų rinktinės stovyklą šiemet pakviestas Domantas Sabonis.

„Šios kartos pasiekimai – tikrai patys geriausi, – paprašytas palyginti savo treniruotas jaunių ekipas, sakė S. Štombergas. – Tai – nuostabi komanda, nuostabi atmosfera. Buvo malonu su šiais vyrais dirbti. Aišku, galėjo būti ir geriau, bet pakelti kartelę dar labiau bus galima 20-mečių pirmenybėse.“

Tiesa, treneris kol kas nesiryžta prognozuoti, kam iš bronzinių prizininkų lemta pasibelsti į suaugusiųjų rinktinės vartus - anot jo, jaunieji žaidėjai dar turės įrodyti labai daug.

Šįkart Lietuvos ekipos lyderiu buvo gynėjas Martynas Varnas, per rungtynes vidutiniškai pelnydavęs 13,2 taško, atkovodavęs 4,2 kamuolio ir 4,8 karto asistuodavęs komandos draugams.

Lietuvis buvo išrinktas į simbolinį geriausių čempionato žaidėjų penketą kartu su graikais Vasiliu Charalampopoulu, Georgiu Papagianniu, turku Furkanu Korkmazu bei bosniu Edinu Atičiumi.

Maža to, Kauno „Žalgiriui“ priklausantis žaidėjas sulaukė klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno pažado treniruotėse suteikti jam šansą prasimušti į pagrindinę komandą.

„Anksti apie tai kalbėti. Pirma reikia su jais pasitreniruoti, pasižiūrėti, ar atitinku tokį lygį“, – savo galimybių neskubėjo vertinti pats M. Varnas.

Europos čempionais tapo turnyro šeimininkai graikai, finale 64:61 palaužę turkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)