Nors svetimoje teritorijoje šeimininkavę žalgiriečiai ketvirto kėlinio viduryje pirmavo rekordiniu 12 taškų skirtumu (66:54), LKL grandų derbyje viską ir vėl lėmė vienas metimas.

Du kapitono Arno Butkevičiaus tolimi šūviai ir Luko Ulecko dvitaškis su pražanga nukirpo kauniečių persvarą iki 70:67 (vieną baudą pataikius Regimantui Miniotui).

„Ryto“ krepšininkai savo atsakui ir šansui išplėšti pratęsimą turėjo 11 sekundžių. Po Giedriaus Žibėno paprašytos minutės pertraukėlės kamuolį per aikštę persivaręs Speedy Smithas perdavė jį Lukui Uleckui ir šis, nieko nedelsdamas, paleido taiklų tritaškį.

ASG arenos tribūnas užpildę žiūrovai jau kilo iš savo vietų, tačiau juos pristabdė teisėjo švilpukas – pasirodo, Jurgis Laurinavičius dar prieš lemiamą metimą užfiksavo Luko Lekavičiaus pražangą, kuri automatiškai anuliavo tris taškus ir pasiuntė L. Ulecką atlikti dviejų baudos metimų. Abu juos gynėjas prametė ir vilniečių pasaka buvo baigta.

Vis dėlto šis epizodas pasėjo nemažai abejonių: L. Lekavičiaus kontaktas su L. Ulecku buvo nestiprus ir kažin, ar vertas švilpuko tokiu svarbiu metu. Tą tvirtino ne vienas „Delfi“ kalbintas ekspertas.

„Šiaip tai Lukas labai rizikingai toje vietoje sužaidė. Ir tokia švelni ta pražanga. Iš vienos kameros atrodė, kad lyg ir laiku jis subaudavo, o iš kitos... Jeigu jau sušvilpei tokią baudą, tai įdomiai iš tikrųjų galima traktuoti – vos ne metimo metu ji. Apskritai ta pražanga tokia kosmetinė buvo. Gal net labiau nereikėjo fiksuoti jos. Mintis, kad prasižengti prieš metimą iš esmės gera, bet išėjo labai įdomus epizodas“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė penkiskart LKL čempionas Vidas Ginevičius.

Jam antrino ir mūšį tiesiogiai komentavęs Vaidas Čeponis.

„Tikrai galėjo ir nesušvilpti pražangos. O jeigu ji ir buvo, tai prieš metimą. Bet atskleisiu paslaptį: šiandien kalbėjau su labai garsiu buvusiu Lietuvos teisėju, kurio pavardės neminėsiu. Jo nuomone, teisėjai ten tikrai galėjo nefiksuoti pražangos L. Lekavičiui, nes jis ranka vos prisilietė prie varžovo korpuso.

Na, ir keista, kad žalgiriečiai neprasižengė kiek anksčiau. Juk „Rytas“ nuo iš už savo krepšio išsimetė kamuolį, taigi galima buvo iškart ir prasižengti. O dabar L. Lekavičius žaidė su ugnimi. Galėjo viskas baigtis ir tritaškiu su bauda. Dėl to turbūt Jure Zdovcas pabaigoje taip ir pyko ant Luko“, – dėstė V. Čeponis.

Vilniuje plušėjo Gytis Vilius, Tomas Jasevičius ir J. Laurinavičius, o jų atliktas darbas bus įvertintas lygos atstovų.

LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis „Delfi“ pasakojo, kad mačo ataskaita abiem klubams bus išsiųsta per 24 valandas.

„Mes dabar nagrinėjame tas rungtynes. Inspektorius ir teisėjai savo ataskaitas jau pateikė. Kai bus baigtas visas procesas, tada bus ir informacija. Ją klubams visuomet išsiunčiame, o ar jis bus paviešinta, čia – jau nebe mano reikalas. Pas mus yra nustatyti terminai: per 24 val. pateikiame teisėjavimo ataskaitas klubams. Esame vienintelė šalis Europoje, kuri tai daro.

Tas momentas yra kitas reikalas, gal ir anksčiau įvertinsime, bet ne aš sprendžiu, ar apie tai pranešime. Jo nekomentuosiu, nes tiesiog nenoriu užbėgti už akių savo kolegoms.

Mes vertiname visus epizodus, kurie teisingi, neteisingi arba keliantys klausimų. Mes analizuojame rimtai: keturi-penki žmonės dirba ne po vieną ir ne po dvi valandas prie šito“, – aiškino jis.

Lukas Lekavičius, Lukas Uleckas

Kad ir kokių žinių iš LKL sulauks „Ryto“ komanda, įdomu, kad po pralaimėjimo į teisėjų pusę G. Žibėnas nė nesižvalgė.

„Žiūrėkite, rungtynėse turėjome tris geriausius Lietuvos teisėjus. Ir mes tikrai negalime kabinėtis. Treneriai, žaidėjai – mes turime 40 minučių susitelkti. O apie teisėjus negalima nieko blogo pasakyti. Patys nenusipelnėme pergalės. Apskritai, jeigu būtume tokias rungtynes ištempę, būtų netgi neteisinga“, – vyriškai spaudos konferencijoje kalbėjo G. Žibėnas, dėl patirto pralaimėjimo kaltę vertęs ne mačo arbitrams, o savo auklėtiniams ir minėto epizodo neeskalavęs.

„Jeigu taip atvirai, aš visiškai pritariu jam. „Rytas“ kažkodėl nesižiūrėjo kaip komanda ir buvo kažkokia perdegusi. Net jeigu ir būtų buvęs tas pratęsimas, kuriame vėlgi visko būna, „Žalgiris“ vis tiek buvo šimtą kartų vertesnis pergalės“, – pareiškė buvęs tiek „Žalgirio“, tiek ir „Ryto“ įžaidėjas, o dabar Prienų „Labas GAS“ trenerio asistentas V. Ginevičius.

Belieka priminti, kad jei pražanga nebūtų buvusi fiksuota, o L. Ulecko metimas būtų buvęs įskaitytas, rezultatas būtų tapęs lygus (70:70). Žalgiriečiai savo paskutinei atakai tebūtų turėję vos apie porą sekundžių, o kamuolį jiems būtų tekę išsimesti iš už galinės linijos.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)