O tarp „peklos kurstytojų“ gali būti ir savivaldybės tarybos narys, gerai žinantis Kėdainių sporto centro „virtuvę“.

Beveik prieš mėnesį Kėdainių arenoje įvykęs incidentas tarp J. Mačiulio ir Kėdainių sporto centro (KSC) krepšinio trenerio Gedimino Butkaus, sukėlė ažiotažą.

Žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį patraukęs įvykis atskleidė ir kitą problemą – dviejų Kėdainių arenoje veikiančių sporto organizacijų nesusikalbėjimą.

Policija J. Mačiuliui skyrė 15 Eur baudą dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo. O rajono savivaldybės vadovai prie bendro stalo pakvietė Kėdainių sporto centro ir „Nevėžio“ vadovus.

„Sporto centras yra savivaldybės įstaiga. Savivaldybė finansiškai stipriai remia ir krepšinio klubą „Nevėžis“ (2023 m. VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ jau yra gavęs 220 000 Eur savivaldybės finansavimą – red. past.). Arenoje toje pačioje dirbate. Kaip dirbsite toliau? Turime išspręsti susidariusią problemą“, – viename iš pirmųjų susitkimų nesusikalbančių organizacijų vadovų klausė vicemerė Virginija Baltraitienė.

Įvyko ne vienas Kėdainių SC ir krepšinio klubo „Nevėžis“ susitikimas su rajono vadovais. Praėjusį penktadienį abi pusės, tarpininkaujant savivaldybei, susitarė net ir dėl bendrų veiklų.

„Turime užversti nesantaikos lapą ir pradėti dalykiškai dirbti žvelgdami viena kryptimi. Gaila, kad taip ilgai dėl komunikacijos stringa konstruktyvus šių dviejų organizacijų bendradarbiavimas. Manau, kad išsikalbėjus situacija turi pasikeisti.

Kadangi matome, jog abi pusės ateityje mato bendradarbiavimą, tai tikiuosi, jog artimiausiu metu jau turėsime parengtą programą, kurioje bus sudėti prioritetai ir numatytos bendros veiklos“, – vicemerę V. Baltraitienę pacitavo Kėdainių rajono savivaldybė savo pranešime.

Kai atrodė, kad karo kirvis, kabojęs virš „Nevėžio“ krepšinio klubo ir Kėdainių sporto centro, jau yra užkastas, pirmadienį akibrokštą vėl skėlė krepšinio klubo sporto direktorius, praeityje žymus krepšininkas, J. Mačiulis.

Krepšinio žvaigždė viešai pareiškė, kad dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo Kėdainių arenoje jam policijos paskirtos 15 Eur baudos nemokės. Treneriui G. Butkui grasino teismu Kaune ir toliau menkino Kėdainių sporto centro darbuotojus. Tik šį kartą dar viešiau – naujienų portalo 15 min. eteryje, laidoje „Pikenrolas“.

Sutrikę Kėdainių sporto centro treneriai sužiuro į rajono politikus, šį penktadienį ketinančius skirti papildomą finansavimą krepšinio klubui „Nevėžis“. Mat krepšinio klubas kreipėsi į Kėdainių rajono savivaldybę prašydamas kompensuoti išlaidas, patirtas dalyvaujant nesėkmingai „Nevėžiui-Optibet“ susiklosčiusioje FIBA EUROPE CUP turnyro atrankoje.

„Nevėžio“ iš mokesčių mokėtojų prašoma suma – 30 000 Eur.

Tai, kad dešimtys tūkstančių rajono biudžeto lėšų – be jokio finansinio išlaidų pagrindimo – nukeliautų skandalingo sporto direktoriaus atstovaujamo klubo sąskaiton, aktyviausiai Kėdainių rajono savivaldybės taryboje palaiko Darbo partijos atstovai.

Kai kurie iš jų, viešus ir privačius interesus supainiodami, nevengia nemokamai apsilankyti „Nevėžio-Optibet“ rungtynėse Kėdainių arenoje ir pasivaišinti VIP ložėje.

Kai tuo metu sporto centro treneriai skundžiasi apsunkintu patekimu į „Nevėžio-Optibet” žaidžiamas rungtynes namų arenoje.

Nevengiama Kėdainių „Nevėžio-Optibet” komandą pavadinti reprezentacine miesto komanda. Ar tinkamai Kėdainius reprezentuoja klubas, kurio atstovas viešai žemina kėdainiečius?