„Man patinka B. Donovanas kaip žmogus, tačiau nemanau, kad jis kažką įrodė NBA, yra vertas investicijos ir turėtų būti pakviestas užimti trenerio pareigas Čikagoje, – „Forbes“ kalbėjo S. Pippenas. – Komanda strigo jau ilgą laiką. Nematau, ką jis galėtų atnešti į ekipą. Taip, jis bus treneris, tačiau tokių yra daugybė. Jis nenuveikė nieko ypatingo Oklahomoje, kad sulauktų antro šanso. Tokia mano nuomonė“.

Reikia priminti, kad B. Donovanas „Thunder“ ekipoje treniravo du naudingiausius NBA žaidėjus (MVP) – Keviną Durantą iki 2016 ir Russellą Westbrooką iki 2019 metų – ir nuolat laviravo su Oklahomos ekipa netoli titulo.

Per 5 sezonus strategas su „Thunder“ iškovojo 243 pergales ir patyrė 157 pralaimėjimus, kiekvienais metais pateko į atkrintamąsias varžybas ir tik kartą pasitraukė iš jų pirmajame rate.

A. Karnišovas prisidėjo daugiausiai, kad B. Donovanas atsidurtų Čikagoje ir sugrąžintų komandą į pergalių kelią. Treneriui buvo pasiūlytas 4 metų 24 mln. JAV dolerių vertės kontraktas.

Taip pat reikėtų priminti, kad pats S. Pippenas 2019 metais buvo atleistas iš „Bulls“ klubo patarėjo pareigų. Tuomet jis sureagavo sarkastiškai: „Galbūt taip ir geriau, tiesa? Man patinka, kai esu siejamas su pergalėmis“.

Kartu su legendiniu Michaelu Jordanu 6 NBA čempiono titulus laimėjęs 55 metų S. Pippenas turėjo ką pasakyti ir apie keistą sezoną, kuris buvo sustabdytas kovo mėnesį, kai koronovirusu susirgo vidurio puolėjas Rudy Gobertas.

Tik po kelių mėnesių sezonas buvo pratęstas taip vadinamame Orlando „burbule“, kur komandos ir žaidėjai priversti laikytis griežtų karantino taisyklių.

Kol kas teigiamų COVID-19 testų ten nebuvo užfiksuota, o krepšinio gerbėjai gali mėgautis batalijomis, kurių kulminacija – netrukus prasidėsianti NBA finalo serija tarp Los Andželo „Lakers“ ir Majamio „Heat“ ekipų.

Vis dėlto S. Pippenas žaidimo Orlando „burbule“ nelaiko tikruoju NBA krepšiniu. Interviu jis teigė, kad tai labiau tarpinis variantas.

„Būsiu atviras, tai – ne NBA krepšinis. Tai – ne apie keliones. Tai – ne apie fanus. Tai – ne apie blaškymą. Man tai daugiau tarpinė stotelė tikro krepšinio link. Čia nėra tikrų fanų tribūnose, kurie blaškytų, nėra tikro triukšmo. Nėra spaudimo žaidėjams. Geriausias pavyzdys – Rajonas Rondo („Lakers“ žaidėjas). Jis niekada neišsiskyrė tritaškiais metimais per visą karjerą, o „burbule“ staiga jis ima mesti tritaškius 50 proc. taiklumu.

Tai lengvinančios aplinkybės, nes R. Rondo tikriausiai nepataikytų pilnoje sirgalių arenoje. Yra ir kitų dalykų, kurie palengvina krepšininkams gyvenimą. Juk nėra kelionių, kurios tiesiog „žudo“. Dabar jie miega toje pačioje lovoje kiekvieną naktį, eina į tą pačią salę.

Net nereikia 25-50 min. kelionės autobusu iki arenos. Nereikia ir sėdėti arenoje dvi valandas prieš rungtynes, duoti interviu žiniasklaidai, atsiriboti nuo tų dalykų, kurie blaško. Žinoma, kad rungtynės yra visiškai kitokios. Tačiau jos vis tiek suteikia pramogą“, – „Business Insider“ sakė S. Pippenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)