Ši pergalė žalgiriečiams buvo gyvybiškai svarbi – ji leido Lietuvos čempionams pakilti į 12-ąją vietą.

Įkaitusioje atmosferoje palaikomi žalgiriečiai solidžiai startavo rungtynėse (10:5). Vėliau šeimininkai 4 minutes nepelnė nė taško ir įgijo 3 taškų deficitą (14:17).

Lygi kova virė visos pirmos pusės metu. Klampiu puolimu pasižymėjęs „Žalgiris" į pertrauką išėjo su 2 taškų deficitu (35:37).

Kauniečiai energingai pradėjo trečiąjį kėlinį ir vienu metu buvo susikrovę rekordinį 8 taškų pranašumą (56:48). Kevarriusui Hayesui apmaudžiai pažeidus taisykles paskutinę ketvirčio sekundę išlaikė 5 taškų persvarą (59:54).

Edmondo Sumnerio ir K. Hayeso epizodų pakylėtas „Žalgiris" įgijo dviženklį pranašumą (64:54).

Šeimininkų herojumi tapo jau apdainuotasis E. Sumneris. Varžovą ant pačiūžų pastatęs amerikietis tritaškiu įtvirtino kauniečių pranašumą (78:68)

Po rungtynių kalbėjo pats E. Sumneris, kuris atskleidė, kas padėjo pasiekti pergalę.

„Antroje rungtynių pusėje parodėme daugiau energijos, sustabdėme daugiau varžovų atakų, kamuolys judėjo geriau“, – teigė amerikietis.

Rungtynių pradžioje gynėjas greitai susirinko pražangų, bet antroje rungtynių pusėje pražydo ryškiausiomis spalvomis. Krepšininkas per 15 minučių surinko 17 taškų ir 28 naudingumo balus.

„Turi neimti į galvą klaidų, kurias padarai – jų visada bus. Svarbu yra toliau rungtyniauti ir galvoti kaip atliktis gerus sprendimus. Šiandien tie sprendimai tikrai buvo geresni“, – džiaugėsi jis.

Pats krepšininkas teigė, jog vis dar mokosi Europos krepšinio paslapčių.

„Aš vis dar esu mokymosi procese. Europinis krepšinis yra kitoks, bet jaučiuosi, jog su kiekviena diena aš žaidžiu tik geriau. Paskutinės dvi savaitės suteikė man daug pasitikėjimo“, – pozityviai nusiteikęs buvo E. Sumneris.

Amerikietis gerų žodžių negailėjo kauniečių strategui A. Trinchieri.

„Treneris puikiai išmano krepšinį, jis žino į kokius žaidimo rėmus ir pozicijas aš turiu patekti. Mes nuolat kalbamės apie tai kaip turėčiau rungtyniauti ir išnaudoti savo stipriąsias savybes"“, – sakė jis.

E. Sumneris įspūdingą statistiką surinko per ganėtinai trumpą laiką. Pats krepšininkas teigia, kad jam nesvarbu, kiek jis žais.

„Man nesvarbu ar aš žaisiu starte ar kilsiu nuo suolo. Mano užduotis yra įnešti energijos į mūsų komandos žaidimą. Džiaugiuosi sužaidęs geras rungtynes, bet man svarbiausia yra tai, jog laimėjome“, – komandinę sėkmę akcentavo žalgirietis.

28-erių sportininkas mėgavosi įelektrinta atmosfera.

„Tai buvo įspūdinga. Aš myliu krepšinį, o šis žaidimas yra apie emocijas. Mūsų sirgaliai yra neįtikėtini ir jie labai mums padeda“, – duoklę fanams atidavę amerikietis.

Rungtynių statistika

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją