Atsisveikinimo rungtynėse Varšuvoje 4:0 Lietuvos rinktinę sutriuškinę Lenkijos futbolininkai į Rusiją išskrido iš pirmo žvilgsnio kupini pasitikėjimo savomis jėgomis, tačiau jis kaip dūmas išgaravo jau pirmame mače. Senegalui pralaimėta 1:2, o vėliau dar skaudesnis antausis gautas ir nuo Kolumbijos – 0:3.
Aš manau, kad kiekvienas Lenkijoje nusivylė. Neįsivaizduoju, kas atsitiko, galbūt pritrūko energijos. Tačiau gyvenimas tęsiasi.
Adamas Waczysnkis

Nors ketvirtadienį lenkams liko sužaisti rungtynes su Japonija, jos mūsų kaimynams nieko nebelems – durys į atkrintamąsias varžybas užsitrenkė anksčiau laiko.

„Kažkoks košmaras – buvo daug vilčių, o dabar žmonės apie tai net nebenori kalbėti. Su japonais – dėl garbės? Abejoju, kad ši komanda dar sugebės apginti savo garbę. Jie palūžę. Treneris Adamas Nawalka neteks posto, darbą reikia pradėti nuo balto lapo“, – šie Gdansko taksisto Jaceko žodžiai puikiai atspindi bendrą Lenkijos futbolo sirgalių nusivylimą žiniasklaidos negailestingai tarkuojama nacionaline savo komanda.

Paskutinį mačą Rusijoje lenkai su japonais žais ketvirtadienį 17 val. (Lietuvos laiku), o jau 20 val. Gdansko „Ergo“ arenoje prasidės Lietuvos ir Lenkijos krepšinio rinktinių susitikimas.

Kadangi po dviejų futbolininkų pralaimėjimų iš eilės susidomėjimas pasaulio čempionatu Lenkijoje smarkiai krito, tikimasi, kad dalis sporto gerbėjų vietoje futbolo žiūrėjimo vakarą derins su pasaulio krepšinio čempionato atranka.

Lietuvos krepšinio rinktinės dvyliktukas

„Labai tikiuosi, kad sirgaliai susirinks ir padės mums. Jie turi retą progą savo akimis pamatyti Lenkijos krepšininkus, žaidžiančius užsienyje – pavyzdžiui, Ispanijoje. Taip pat NBA ir Eurolygos žaidėjus iš Lietuvos – fanams turėtų būti tikrai įdomu“, – bendraudamas su Lietuvos žurnalistais teigė Lenkijos rinktinės kapitono raištį prieš šį atrankos varžybų „langą“ perėmęs A. Waczynskis.

Malagos „Unicajos“ garbę gynusį ir Eurolygoje žaidusį 28-erių puolėją per du ankstesnius „langus“ buvo ištikęs tas pats likimas, kaip ir didžiąją dalį dabartinės Dainiaus Adomaičio kariaunos.

Dėl užsitęsusio nesuderintų FIBA ir Eurolygos tvarkaraščių jis praleido ketverias ankstesnes lenkų rungtynes, o rudenį Klaipėdoje gautą antausį nuo lietuvių (lenkai pralaimėjo 55:75) stebėjo tik per televiziją.

„Lyginant su rungtynėmis rudenį, dabar čia susirinko kur kas labiau patyrę krepšininkai, savotiški sunkiasvoriai. Lietuvą pažįstame labai gerai, komandoje netrūksta aukščiausio kalibro žaidėjų, kurie, kaip ir aš į rinktinę sugrįžo po dviejų praleistų „langų“, – dėstė lenkas. – Bandysime atiduoti visas jėgas, kad laimėtume rungtynes.

Mes žinome, kad Lietuva yra kietas riešutas, bet viskas yra įmanoma. Mums reikia ir mes galime žaisti greitai, esame geros formos. Nerimavau, kad kai kurie dar balandį sezoną baigę žaidėjai nebus išsaugoję formos iki šių rungtynių, kurios vyksta birželio pabaigoje, bet susirinkome pasirengę. Eisime kautis.“

A. Waczynskis neslėpė nusivylęs, kad jo tautiečiai futbolininkai Rusijoje atrodė itin blankiai ir užjautė juos.

„Aš manau, kad kiekvienas Lenkijoje nusivylė. Neįsivaizduoju, kas atsitiko, galbūt pritrūko energijos. Tačiau gyvenimas tęsiasi“, – pažymėjo krepšininkas.

Anot jo, panašioje padėtyje praėjusį rudenį buvo ir Lenkijos krepšinio rinktinė, Europos čempionate nesugebėjusi įveikti grupių varžybų etapo – tąsyk mūsų kaimynai sugebėjo įveikti tik Islanijos krepšininkus.

„Mes buvome panašioje situacijoje, praėjusiame Europos čempionate nežaidėme gerai. Taigi, aš puikiai suprantu kaip jie jaučiasi. Tikiuosi, ateityje viskas bus daug geriau“, – pažymėjo Lenkijos rinktinės kapitonas.

Lenkijos rinktinės sudėtis
(žaidėjas, komanda)

Aaronas CelasTorunės Polski Cukier
Tomaszas GieloBadalonos Joventut, Ispanija
Karolis GruszeckisTorunės Polski Cukier
Adamas HrycaniukasZelionos Guros Stelmet
Łukaszas KoszarekasZelionos Guros Stelmet
Maciejus LampeČingdao Eagles, Kinija
Kamilis LaczynskisVloclaveko Anwil
Michalas MichalakasSaragosos Tecnyconta, Ispanija
Dominikas OlejniczakasOle Miss universitetas, JAV
Marcelis PonitkaGdynės Asseco
Mateuszas PonitkaTenerifės Iberostar, Ispanija
Michalas SokolowskisRadomo Rosa
Adamas WaczynskisMalagos Unicaja

Vienvaldė C grupės lyderė Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą kitame varžybų etape, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

C grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų-praleistų taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva440+1198
2.Lenkija422+116
3.Vengrija42206
4.Kosovas404-1304

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)