Ž. Kelys dopingo kontrolieriams įkliuvo balandžio 13 dieną Alytuje vykusio Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto metu. Alytaus „Dzūkijos“ ekipos žaidėjo organizme rasta kanabinoidų.

Pagal Tarptautinės krepšinio federacijos antidopingo taisykles, ši byla buvo perduota Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kompetencijai.

LKF Etikos, drausmės ir apeliacinė komisija, išklausiusi krepšininko Ž. Kelio paaiškinimą ir išanalizavusi visus dokumentus, nutarė pripažinti krepšininką kaltu padarius drausmės pažeidimą pagal Lietuvos krepšinio federacijos Etikos ir drausmės kodekso 8 straipsnio 1 d. 2 p., 12 straipsnio 9 p. bei pagal FIBA Antidopingo taisyklių 2 skyriaus 2.1. p. ir paskyrė 3 mėnesių diskvalifikaciją (į terminą įskaičiuojant laiką, nuo kurio jis buvo suspenduotas — nuo 2013 metų gegužės 8 dienos).

Anot Ž. Kelį nubaudusios komisijos atstovo Kęstučio Pilipausko, krepšininkas bandė teisintis marihuaną rūkęs prieš keturis mėnesius iki dopingo kontrolės patikrinimo.

„Jis paaiškino, kad neva galėjo parūkyti per kažkokį naujametinį vakarėlį. Posėdyje dalyvavusi antidopingo agentūros atstovė patvirtino, kad teoriškai liekamieji reiškiniai gali būti pastebimi net ir praėjus tokiam ilgam laikui“, – DELFI teigė vienas garsiausių Lietuvos krepšinio teisėjų.

Palyginti švelnią nuobaudą Ž. Keliui nuspręsta skirti atsižvelgus į faktą, jog nuo kitų metų Tarptautinės antidopingo agentūra (WADA) net dešimčia kartų padidins leistiną marihuanos normą atleto organizme. Kitaip tariant, sportininkai bus baudžiami tik tuo atveju, jei įklius vartoję psichotropines medžiagas rungtynių dieną.

„Apsiribojome daugiau simbolinėmis sankcijomis, turinčiomis auklėjamąją reikšmę“, – aiškino K. Pilipauskas.

Primename, kad dalį 2005-2006 metų sezono Ž. Kelys atstovavo „Žalgiriui“, tačiau buvo išmestas iš komandos po konflikto su treneriais.

Vėliau įžaidėjas karjerą tęsė Vilniaus „Sakalų“, Marijampolės „Sūduvos-Arvi“, Vilniaus „Perlo“ klubuose, 2010-2011 metais buvo apsivilkęs pagrindinės „Lietuvos ryto“ ekipos aprangą. Neįsitvirtinęs Vilniuje, kitą sezoną jis praleido Pasvalio „Pieno Žvaigždėse“, trumpam buvo grįžęs į „Perlą-MRU“, o praėjusį sausį sukirto rankomis su „Dzūkijos“ komanda.

Vienas pastarojo klubo vadovų Jonas Vainauskas neseniai Ž. Kelį buvo apibūdinęs kaip potencialų kandidatą į nacionalinę vyrų rinktinę.

Vis dėlto iki šiol gynėjas labiau garsėjo iš blogosios pusės. 2009 metais po NKL rungtynių jis įsivėlė į muštynes su oponentų ekipos krepšininku, taip pat yra turėjęs nemalonumų dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)