Paskutinį kartą Kanados nacionalinė komanda pasaulio čempionate žaidė 2010 metais. Tuomet ji nusileido Lietuvos rinktinei 68:70, patyrė dar keturis pralaimėjimus ir likusi be pergalių pirmenybėse užėmė 22-ąją vietą tarp 24 ekipų.

Nors Kinijoje šiemet vyksiančiame čempionate jau grupės etape teks kovoti su Lietuva, Australija ir Senegalu, dabar Kanados šansai yra vertinami gerokai solidžiau nei prieš devynerius metus.

To priežastis – itin ilgas potencialių rinktinės kandidatų sąrašas.

Andrew Wigginsas, Jamalas Murray, Tristanas Thompsonas, Nikas Stauskas, Dwightas Powellas, Kelly Olynykas, Trey Lylesas, Justinas Jacksonas, Dillonas Brooksas, Shai Gilgeous-Alexanderis, Cory Josephas, Khemas Birchas ir kiti.

Jamalas Murray'us

Kanada šiuo metu gali pasigirti visu būriu krepšininkų, žaidžiančių NBA lygoje, o prie jų gali prisijungti ir pajėgūs Europoje rungtyniaujantys šios šalies atstovai, tokie kaip Kevinas Pangosas, Aaronas Doornekampas, Kyle'as Wiltjeras ar Philipas Scrubbas.

Negana to, Kanada turi ir itin daug žadančių talentų NCAA – R.J. Barrettui prognozuojamas vienas iš pirmų trijų šių metų NBA naujokų biržos šaukimų. Pašauktas turėtų būti ir šios šalies jaunimo rinktines į priekį vedęs Ignas Brazdeikis.

Kanados krepšinio federacijos vadovas Rowanas Barrettas po burtų pripažino, jog būsimieji varžovai Kinijoje yra grėsmingi, tačiau teigė, jog pagrindinis rūpestis dabar yra išsirinkti trenerį ir sudėtį, kuri bus buriama atsižvelgiant būtent į varžovus.

Ignas Brazdeikis

„Sunkiai dirbome tam, kad patektume į šį čempionatą, todėl nemanau, kad turėtume skųstis burtais. Visi mūsų oponentai savo atrankos grupėse buvo pirmi, todėl suprantama, jog tai yra geros komandos.

Gerai, jog burtai įvyko iki čempionato likus dar pusmečiui. Tai suteikia mums galimybę išanalizuoti savo kandidatus ir suburti rinktinės sudėtį atsižvelgiant į varžovų stiprybes“, – sakė R. Barrettas.

Atrankoje dešimt pergalių iškovojusiems ir du pralaimėjimus patyrusiems kanadiečiams vadovavo net trys skirtingi strategai: Jay Triano, Gordas Herbertas ir Roy'us Rana. Vyriausiasis treneris pasaulio čempionatui bus paskelbtas kovo gale.

Kanadiečiai į pirmąją treniruočių stovyklą Toronte susirinks rugpjūčio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)