Kauniečiai Jure Zdovco prisistatymo saviems sirgaliams rungtynes su Miuncheno „Bayern“ pralaimėjo 73:75, po pertraukos išbarstę 16 taškų pranašumą.

3 iš 4 tolimų metimų pataikęs M. Kalnietis pirmą kartą šiame sezone gimtojo miesto komandai pelnė dviženklį taškų skaičių – 11. Be to, išdalino 6 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau 35-erių veteranas, lygiai kaip ir kiti žalgiriečiai, dvikovai įpusėjus ėmė klimpti „Bayern“ gynyboje.

Tuo metu patys vokiečiai savo rezultatyvumą trečiame ir ketvirtame kėliniuose išaugino kone dvigubai.

„Nežinau, ar čia buvo mūsų gynybos nuopelnas, ar kažkokios varžovų problemos, bet jie pirmoje rungtynių pusėje nepataikė net laisvi. Po pertraukos jau įgavo pasitikėjimo ir pataikė sunkių metimų. Tačiau buvo ir momentų, kai gindamiesi nedirbome pakankamai, agresyvumas krito. Pavyzdžiui, treneris stipriai akcentuoja, kad dengiant snaiperius rankas reikia iškelti ne metimo metu, o anksčiau. Ne visada tai padarėme.

Vis dėlto pagrindinė problema yra tai, kad mes labai stringame susidūrę su gynyba besikeičiant dengiamaisiais. Prieš visas kitas gynybos sistemas surandame kažkokių sprendimų, sukuriame situacijų. O gynyba keičiantis dengiamaisiais mus žudo.

Nenorime taip žaisti, bet dažnai paliekame už perimetro vieną žaidėją su kamuoliu, kuris per vargus gimdo kažkokį pranašumą. Ir dažniausiai tai baigiasi kažkokia desperacija, kamuolys nepatenka į baudos aikštelę. Neturime tiek talento, kad įveiktume gynybą vienas prieš vieną. Daug komandų jo neturi, bet reikia rasti kitokių būdų, tarkime, „centruoti“. Ties tuo reikia smarkiai padirbėti“, – įsitikinęs M. Kalnietis.

Kol kas naujasis komandos vairininkas Jure Zdovcas rimčiau užsiimti puolimu nespėjo: slovėno prioritetas pirmosiomis darbo „Žalgiryje“ savaitėmis buvo gynyba.

Pasak M. Kalniečio, ryškiausia naujovė – kitokia varžovų žaidimo du prieš du stabdymo taktika: dabar „Žalgirio“ aukštaūgis po užtvaros dažniausiai traukiasi į savo baudos aikštelę ir saugo krepšį.

„Drop“ gynyba veikia visai neblogai, ypač kai turime Joshą Nebo po krepšiu, kurio šuolio jau ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje prisibijo. Tai – didžiausias pasikeitimas.

Bet man pačiam norėtųsi geriau žaisti du prieš du, daugiau perdavimų paskirstyti vidurio puolėjams. Tikrai yra kur tobulėti – pavyzdžiui, Joshas ir dabar manęs prašė kamuolį jam „kabinti“ ore, o ne perduoti nuo parketo. Nėra taip, kad viskas eitų per sviestą“, – prie bėdų puolime vėl grįžo gynėjas.

Statistika

Žalgiriečiai pratęsė vieną blogiausių startų Eurolygoje klubo istorijoje. 2001 metais penkiomis nesėkmėmis iš eilės sezoną pradėjo ir Algirdo Brazio treniruojama komanda. 2008-aisiais Gintaro Krapiko vadovaujama ekipa pralaimėjo pirmus septynis mačus.

Šeimininkams ketvirtadienį trūko traumuotų Janio Strelnieko, Emmanuelio Mudiay ir Joffrey Lauvergne'o, svečiai vertėsi be Leono Radoševičiaus ir Paulio Zipserio.

Praėjusiame sezone „Žalgiriui“ atstovavęs bavarų naujokas Augustine'as Rubitas į buvusios komandos krepšį ketvirtadienį sumetė 8 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tarpusavyje „Žalgiris“ ir „Bayern“ susitiko aštuntą kartą per visą istoriją – pergalių ir pralaimėjimų balansas dabar lygus (4/4).

Kitą savaitę kauniečių laukia dviguba išvyka į pietus: antradienį J. Zdovco auklėtiniai susitiks su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), penktadienį – su titulą ginančiu Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Tuo metu „Bayern“ namuose priims Milano „Olimpia“ (Italija) ir apsilankys pas konkurentus Vokietijoje Berlyno ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)