Nors „Real“ prieš šias rungtynes dėl koronaviruso komandoje neturėjo vyriausiojo trenerio Pablo Laso ir 10 krepšininkų (dėl COVID-19 iš rikiuotės iškrito Thomas Heurtelis, Fabienas Causeuras, Vincentas Porier, Guerschonas Yabusele, Juanas Nunezas, Anthony Randolphas, Adamas Hanga, dėl traumų – Trey Thompkinsas, Alberto Abalde ir Carlosas Alocenas), susitikimas Ispanijos sostinėje nebuvo atšauktas.

Vadovaujama P. Laso asistento Chuso Mateo, „Real“ prieš pajėgiausios sudėties CSKA išrikiavo 5 pagrindinės sudėties žaidėjus (Nigelis Williamsas-Gossas, Jeffery Tayloras, Sergio Llullas, Walteris Tavaresas, Rudy Fernandezas), kartais Eurolygoje ant parketo išbėgantį 18-metį Tristaną Vukčevičių bei tris paauglius rezervinės komandos krepšininkus, apskritai debiutavusius turnyre (Sediqas Garuba, Baba Milleris, Urbanas Klavžaras).

Sunku patikėti, tačiau šių pajėgų „Real“ užteko, kad ant menčių paguldytų viena iš sezono favoričių laikomą CSKA ekipą.

Jau pirmosios rungtynių minutės parodė, kad CSKA krepšininkams pavojinga neįvertinti praretėjusių varžovų gretų. „Real“ spurtavo 11:0. Ir nors ilgainiui svečiams pavyko rezultatą išlyginti ir po dviejų kėlinių pirmauti (37:40), po pertraukos „Real” dar kartą smogė atgal.

Ilgą laiką aktyviai rotavęs žaidėjus ir išlaikęs apylygį rezultatą, laikinasis ekipos treneris Ch. Mateo ketvirtame kėlinyje į aikštę metė turimus pagrindinius krepšininkus, kurie savo pranašumą padidino iki dviženklio ir mačo pabaigoje CSKA neleido sukurti intrigos – 71:65 (24:14, 13:26, 19:15, 15:10).

N. Williamsas-Gossas nugalėtojams pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Walteris Tavaresas, žaidęs net 36 min., pridėjo 15 taškų, atkovojo 10 kamuolių, blokavo 4 metimus ir surinko 28 efektyvumo balus.

„Toks yra mūsų mentalitetas. Žinojome, kad bus sunku, žinojome, kad varžovas yra labai pajėgus, tačiau mes parodėme, kiek potencialo turime“, – po mačo kalbėjo aukštaūgis iš Žaliojo Kyšulio salų.

Dar po 10 taškų prie pergalės pridėjo S. Llulas ir Eurolygoje debiutavęs 17-metis gynėjas iš Slovėnijos U. Klavžaras.

CSKA ekipoje, kuri tiesiog košmariškai atakavo krepšį iš žaidimo (33 proc. dvitaškių, 27 proc. tritaškių) ir kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 35-46, 16 taškų surinko mačą dėl traumos nebaigęs Willas Clyburnas, 13 – Nikola Milutinovas. 10 – Iffe Lundbergas.

Marius Grigonis CSKA gretose šį kartą sužaidė vos 5 min., per kurias prametė abu tritaškius, atkovojo kamuolį, kartą suklydo ir mačą baigė su -3 efektyvumo balais.

„Sunku kažką kalbėti apie strategijas. Svarbiausia šį vakarą buvo noras, ką mes ir matėme iš „Real“ pusės“, – po mačo nusivylęs pažymėjo CSKA strategas Dimitris Itoudis.

Kiti rezultatai

Vilerbano ASVEL – Stambulo „Fenerbahče“ – 84:82 (21:20, 22:26, 21:14, 20:22).

ASVEL: Chrisas Jonesas 27, Elie Okobo 14, Williamas Howardas 12, Jamesas Gistas 10 taškų.

„Fenerbahče“: Achille Polonara 23 (11 atk. kam., 33 naud. bal.), Dyshawne'as Pierre'as 17, Pierria Henry 10, Marko Guduričius 10 taškų.

Atėnų „Panathinaikos“ – Pirėjo „Olympiakos“ – 65:84 (18:25, 14:20, 19:9, 14:30)

„Panathinaikos”: Nemanja Nedovičius 17, Georgios Papagiannis 14 (11 atk. kam., 29 naud. bal.), Darylas Maconas ir Okaro White'as po 7 taškus.

„Olympiakos”: Tyleris Dorsey ir Shaquielle McKissicas, 18, Kostas Sloukas 16, Aleksandras Vezenkovas 14 taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)