Kauno „Žalgiriui“ (11/16) nepavyko pasiekti pergalės Eurolygoje. Kauniečiai namuose 76:95 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ (16/11).

Tiek rezultatu, tiek sugrįžimu į Kauną džiaugėsi Graikijos ekipos lietuvis I. Brazdeikis.

„Tai buvo svarbi pergalė po ilgesnės pertraukos Eurolygoje. Mes buvome agresyvūs, šviežūs ir tai pasimatė galutiniame rezultate.

Aš turiu labai daug gerų prisiminimų iš čia, bet kuomet esu koviniame ritme, stengiuosi viską pamiršti ir žaisti savo žaidimą“, – dalinosi mintimis Lietuvos rinktinės narys.

Gynėjo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis krepšininkas kalbėjo, jog prieš rungtynes šmaikščiai bendravo su žalgiriečiais.

„Per rungtynes buvome profesionalūs, bet prieš jas patraukėme vieni kitus per dantį. Ypatingai tai daro Tautvydas Sabonis“, – juokėsi jis.

Po pergalės 19 taškų skirtumu I. Brazdeikis teigė, jog tai buvo vienos geriausių sezono rungtynių, nors jis pats teprisidėjo 2 taškais.

„Tai buvo vienos geriausių rungtynių šiame sezone. Mes gerai jautėmės aikštėje nuo pirmųjų susitikimo akimirkų. Atlikome puikų darbą gynyboje. Jei išlaikysime tokį patį lygį – turėsime gerus šansus kovoti šioje lygoje ilgiau“, – kalbėjo lietuvis.

Europos ir pasaulio čempionatuose rungtyniavęs krepšininkas patvirtino, jog turėtų prisijungti prie Lietuvos rinktinės šią vasarą, bei pridėjo, jog stebėjo rinktinės draugų rungtynes prieš Lenkiją ir Estiją.

„Jei sveikata leis – būsiu rinktinėje. Laukia labai svarbi vasara. Stebėjau Lietuvos rinktinės atrankos rungtynes. Gaila, jog nepavyko pasiekti dviejų pergalių. Skaudus pralaimėjimas Estijoje, bet kartais tokių dalykų nutinka, mes atsitiesime“, – teigė „Olympiakos“ krepšininkas.

Kodėl jis pats neprisijungė prie Lietuvos rinktinės per atrankos langą?

„Turėjau sveikatos problemų, mano kūnui reikėjo poilsio“, – teigė Iggy.

Lietuvis šiandien rungtyniavo tik antrajame rungtynių kėlinyje.

„Yra sunku, kuomet nežinai, kiek minučių rungtyniausi. Bet mano darbas būti pasirengusiu ir kovoti dėl didesnio minučių kiekio“, – pozityvus išliko krepšininkas.

I. Brazdeikis komentarus dalino anglų kalba, bet teigė, jog stengiasi tobulinti savo lietuvių kalbos žinias.

„Dirbu ties tuo, paskambinu savo šeimai ir kalbame lietuviškai. Bet duoti interviu lietuvių kalba vis dar nedrąsu, nesijaučiu patogiai. Na, stengiuosi tobulėti“, – sakė Ignas.

Beje, krepšininko kelią yra pasirinkęs ir jo jaunesnis brolis Augustas. Pats I. Brazdeikis svajoja apie žaidimą kartu su broliu.

„Jis stengiasi ir puikiai atlieka savo darbą. Jam sekasi puikiai, tobulėja. Žaidimas su broliu Lietuvos rinktinėje būtų tikras svajonės išsipildymas“, – šypsojosi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)