Komandos vyriausiasis treneris pasidalino mintimis apie praėjusį savaitgalį vykusį VTB „Visų žvaigždžių“ mačą ir dabartines Eurolygos tendencijas.

– Dalyvavote „Visų žvaigždžių“ dienoje, buvote „Pasaulio“ komandos strategas, kokius įspūdžius paliko šis renginys?

– Tai vienintelis mačas metuose, kada žaidėjai ir treneriai į jas ateina kaip į šventę, bet ne kaip į darbą. Rezultatas nėra toks svarbus, svarbiausia – žiūrovų emocijos.

Manau, kad tai pavyko. Pats mačas buvo įdomus, su gražiomis atkarpomis, o pratęsimo metu užvirė rimta kova. Asmeniškai labai patiko organizacija ir atmosfera. Daugelis dalykų man atrodė smagiai.

Galime prisiminti astronautus. Jie dirba beprotiškos apkrovos sąlygomis ir neturi teisės suklysti, supainioti mygtukų. Tą patį galima pasakyti apie automobilio vairavimą.
Rimas Kurtinaitis

– Neseniai sudaryta sutartis su Thomasu Robinsonu, 2012-ųjų NBA biržos penktuoju šaukimu, ar jis jau pasiruošęs padėti komandai?

– Thomas nuo gruodžio 1 dienos nežaidė krepšinio, tad jam reikia dar laiko, kad pasiektų gerą ritmą.

Jis – geras atletas, manau, šis procesas neužsitęs. Kiekvienoje treniruotėje jis atrodo vis geriau, pagaliau jis įveikė aklimatizaciją ir naktį gali gerai pailsėti. Kai jis supras mūsų puolimo ir gynybos schemas, jis bus pasiruošęs padėti ir bus naudingas.

Jis gerai kovoja dėl kamuolių, o tai yra mūsų bėda šiame sezone. Mes tikimės, kad jis jau kažkiek galės padėti mače su Milanu. Be to, mes nežinome, kada į rikiuotę grįš traumuotas Jeremy Evansas.

– Kiek žinau, Evansas šiuo metu JAV?

– Taip, teisingai. Konsultavomės su Vokietijos, Lietuvos ir JAV medikais, kurie sutarė, kad jam nereikia čiurnos operacijos.

Jei būtų reikėję operacijos, būtume jo netekę iki sezono pabaigos. Dabar jis kelias savaites praleis namuose ir grįš į Rusiją bei sieks susigrąžinti sportinę formą. Jam grįžus į rikiuotę lemiamoms sezono rungtynėms turėsime labai rimtą priekinę liniją.

– Ar Anthony Gillas spės atsigauti iki rungtynių su „Armani Olimpia“?

– Ne, jis bus pasirengęs mačui su Vilerbano ASVEL.

– Šį sezoną komandą šienauja traumos, ar tai turi kažkokį paaiškinimą?

– Buvo keletas rungtynių, per kurias praradome iškart po du žaidėjus. Pavyzdžiui, mače su „Baskonia“ iškrito Evansas ir Gillas.

Kalbant apie traumas, mums išties trūksta sėkmės. Ne paslaptis, kad dabar komandos buriamos aplink legionierius. Iš aštuonių legionierių penki traumuoti. Šioje situacijoje noriu padėkoti Viačeslavui Zaicevui, Jegorui Valcevui, Sergejui Moniai, kurie šiuo metu priversti griežti „pirmais smuikais“. Savo energija, noru, charakteriu jokiu būdu nėra prastesni už užsieniečius.

Kai visi grįš į rikiuotę, atrodysime laisviau, kaip kad buvo sezono pradžioje.

Dabar žaidžiame 8-iese, turime po 2-3 susitikimus per savaitę, išties nelengva.

Kol kas nieko dar nepraradome, Eurolygoje turime pasiekti dvi pergales ir grįšime į atkrintamųjų zoną. VTB lygoje paskutinius du mačus laimėjome turėdami didelių sunkumų, esame lyderių pozicijoje. Tad nėra viskas taip blogai, svarbiausia sustabdyti traumų epidemiją.

– Pergalė Milane yra labai svarbi, ar faktas, kad pirmame rate namie įveikėte Ettores Messinos auklėtinius, gali būti svarbus?

– Ne, tai jau praeitis. Kaip sakė Scottie Pipenas, visos emocijos po laimėtų ar pralaimėtų rungtynių turėtų išnykti rūbinėje po dušo.

Kiekvienas naujas mačas yra nauja istorija, naujas išbandymas. Pergalė reikalinga tiek mums, tiek Milano ekipai.

Abi ekipos atkarpomis demonstruoja gerą žaidimą. Kaip jie žais su mumis – didelė paslaptis. Be to, Messina – vienas geriausių strategų pasaulyje, galintis gerai paruošti komandą svarbioms rungtynėms. Mes remsimės savo stipriosiomis pusėmis, aš labai tikiuosi sėkmės.

– Kaip vertinate „Chimki“ žvaigždės Aleksejaus Švedo žaidimą šiame sezone?

– Jam rimtų priekaištų neturiu, o daugelį padarytų jo klaidų galima paaiškinti nuovargiu. Švedas kiekviename mače vidutiniškai žaidžia po 32 minutes, tai labai daug.

Bet aš visada sakau, kad turime išmokti neprarasti koncentracijos net ir nuovargio fone, galime prisiminti astronautus.

Jie dirba beprotiškos apkrovos sąlygomis ir neturi teisės suklysti, supainioti mygtukų. Tą patį galima pasakyti apie automobilio vairavimą. Kai žaidžiau Vokietijoje, kartais savaitgaliais mašina grįždavau į Lietuvą. Po mačo sėsdavau į sportinį „Mercedes“ ir įveikdavau 1500 kilometrus.

Be to, jaunystėje mėgdavau greitį, paspausdavau ir 200 km/val. Paskutiniai 300 km būdavo labai sunkūs, tačiau turėjau išlaikyti koncentraciją, kitaip būčiau sudaužęs mašiną. Gerai, kad tais laikais nebuvo išmaniųjų telefonų, kurie būtų galėję atitraukti mano dėmesį.

Švedas yra mūsų lyderis, žmogus, kuriuo mes pasitikime visais atvejais. Kad jis išliktų puikus žaidėjas, privalo išlaikyti dėmesį visas rungtynes. Jis puikiai dirba treniruotėse, turi gerą aikštės matymą ir, kas man yra džiugu, pagerino savo gynybą.

Milano „Armani Olimpia“ ir „Chimki“ rungtynių pradžia – ketvirtadienį 21:45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)