Atsakymas paprastas - stengtis puolime išnaudoti Jono Valančiūną ūgį, jėgą ir jaunystę.

Sporto portalas ESPN lietuvį netgi pavadino „Raptors“ komandos X-faktoriumi ir taip pat retoriškai klausia: tai kodėl lietuvis negauna daugiau perdavimų?

Per pirmąsias dvi serijos rungtynes Toronte 2.13 metrų krepšininkas pelnė atitinkamai 17 ir 15 taškų, tačiau didžioji dalis jų buvo surinkti po paties atkovotų kamuolių.

Trečiame mače J. Valančiūnas įmetė 10 taškų, tačiau krepšį atakavo vos keturis kartus. Ir vis metimai pasiekė tikslą. Tiesa, vieną kartą kamuolys į krepšį įkrito nuo Kevino Garnetto rankos, bet taškai buvo įskaityti lietuviui, nes jis buvo arčiausiai krepšio iš visų „Raptors“ žaidėjų. Kitus du taškus lietuvis pelnė nuo baudų metimų linijos.

Visi J. Valančiūno taškai:

Iš šių rungtynių epizodų galima pastebėti, kad „centras“ iš Lietuvos dažnai sulaukia perdavimų iš komandos draugų, tačiau vienam pralaužti veterano K. Garnetto gynybos jam nepavyksta. Šešis taškus J. Valančiūnas pelnė po komandos draugų perdavimų sužaidus du prieš du.

Verta prisiminti, kaip puikiai 2011 metų Europos krepšinio čempionate Lietuvoje veikė Šarūno Jasikevičiaus ir J. Valančiūno tandemas žaidžiant du prieš du. Tuo galėtų pasinaudoti ir „Raptors“ ekipa, kurios gretose tikrai yra kam tiksliai perduoti kamuolį.

Ketvirtosios serijos rungtynės pirmadienį 2 val. Lietuvos laiku vyks Brukline.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)