Praėjus vos keturiems mėnesiams nuo to, kai su dar trimis lietuviais – Šarūnu Marčiulioniu, Valdemaru Chomičiumi ir Arvydu Saboniu, tuo metu atstovavusiais SSRS rinktinei, triumfavo 1988-ųjų Seulo olimpinėse žaidynėse Rimas Kurtinaitis sulaukė netikėto kvietimo atvykti į NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalį Teksase ir išimtine tvarka sudalyvauti „Snaiperio“ konkurse.

Galima neabejoti, kad lygos komisarui Davidui Sternui tokią neįprastą idėją pametėjo nuostabus Kurčio pasirodymas pusfinalyje būtent prieš JAV krepšininkus (82:76), kai žalgirietis vienas sušveitė daugiau nei trečdalį (28) visų saviškių taškų, įskaitant ir keturis tritaškius.

Taikliais tolimais šūviais R. Kurtinaitis pasižymėjo ir kituose olimpiniuose mačuose: į australų krepšį įskraidino penkis iš penkių, o į brazilų – šešis iš devynių. Iš viso Seule kaunietis pataikė 20 iš 42 metimų iš distancijos (48 proc.) ir buvo svarbi priežastis, kodėl olimpiniais čempionais tapo ne amerikiečiai.

Netrukus, 1989-ųjų vasarį, žalgiriečiui palikus visus vietinius reikalus ir turnyrus teko ruoštis itin tolimam skrydžiui, tais laikais prilygusiam praktiškai kelionei į kosmosą. Galutinis tikslas – NBA žvaigždžių susirinkimas Hjustone, kur įsikūręs ir NASA centras.

Neeilinio svečio vizitą plačiai ir skambiai nušvietė pasaulio, o ypač JAV spauda. Taip ryškiai lyg viskas būtų nutikę vakar istorinį įvykį prisimena ir pats keliauninkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją