Cory Higginsas ir Nikola Mirotičius kartu sudėjus surinko net 51 tašką (atitinkamai 27 ir 24) ir 62 naudingumo balus, o „Barcelona“ Kaune 93:86 pranoko „Žalgirį“ bei į savo sąskaitą įsirašė jau šeštą pergalę.

Amerikietis taškais prapliupo pačiu neparankiausiu kauniečiams metu – po ilgosios pertraukos, kai po Zacho LeDay dvitaškio buvo pavykę persverti rezultatą (51:50). Iniciatyvos ėmęsis gynėjas per antrą mačo pusę pelnė net 24 taškus iš savo 27-ių.

Tikslą pasiekė ir visi 5 jo mesti tritaškiai. Iš viso C. Higginsas surinko 33 naudingumo balus ir tapo Eurolygos turo MVP. Skaičiuojant trečio kėlinio pabaigą ir ketvirto pradžią, C. Higginsas pelnė net 13 taškų iš eilės, o svečiai pirmąkart pabėgo dviženkle persvara 74:64. Nors po tritaškių serijos intrigą atkurti buvo pavykę, pasivyti varžovų kauniečiai nebesugebėjo.


Iš NBA į Europą šio tarpsezonio metu grįžęs Mirotičius daugiau nei pusę savo pelnytų taškų (13 iš 24) surinko jau pirmame rungtynių ketvirtyje, o su 29 naudingumo balais savaitės MVP lenktynėse finišavo trečias – į priekį praleidęs tik jau minėtą C. Higginsą ir Shane'ą Larkiną su 31 balu.

„Ar pameni mano vakarą Kaune prieš kiek ten, gal penkerius metus? Baudas mečiau 18 iš 18“, – atšovė N. Mirotičius, paklaustas apie geležinius nervus atakuojant nuo baudų metimo linijos. Penktadienį aukštaūgis neprametė nė vienos iš 12 baudos metimų.

Dar vilkėdamas Madrido „Real“ marškinėlius 2013-ųjų kovo 7-osios vakarą N. Mirotičius neklystamas pataikė 18 baudų, iš viso mačą baigė sąskaitoje turėdamas ne tik 31 tašką, bet ir 37 naudingumo balus.

„Man patinka Kaune, myliu šią areną, čia žaisti man kažkas ypatingo. Kartu su Belgradu ir Atėnais čia renkasi geriausi fanai Europoje, atvykti čia visada yra ypač malonu, žaidėjai mėgaujasi atmosfera arenoje.

Ne išimtis ir šis vakaras. Smagu čia sugrįžti po penkerių metų, kaip komanda pasiekėme pergalę, negalime sustoti ir turime tai tęsti toliau“, – kalbėjo N. Mirotičius.

„Ar esu patenkintas gįžęs į Eurolygą ir vesdamas komandą į pergales? Dėl to aš čia ir atvykau. Mėgaujuosi čia būdamas. Žaidžiu aukštame lygyje, žinoma, reiktų patobulėti gynyboje, tačiau šioje ekipoje nesu vienas, čia yra daug talentingų vaikinų.

Kalbame apie pergales, komandą ir žaidimą kartu. Manau, kad „Barcelona“ šį sezoną bus ten, kur ir ji nusipelno būti“, – žadėjo brangiausias Eurolygos krepšininkas.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)