Bet tenisui neabejingas D. Maskoliūnas kol kas neturi laiko „Didžiojo kirčio“ turnyro aktualijoms: krepšinio specialistui užduočių ir darbų – į valias.

Kauno „Žalgiris“ po Naujųjų metų įsisuko į tikrą rungtynių karuselę ir daugiau laiko praleidžia keliaudamas iš rungtynių į rungtynes, nei treniruočių salėje.

„Žalgiris“ per pastarąsias šešias dienas šį ketvirtadienį žais jau ketvirtas rungtynes, o akistata su „Fenerbahče“ bus antroji Eurolygos kova šią savaitę.

Abi varžovės antradienį patyrė nesėkmes: „Žalgiris“ namuose be didesnių šansų 58:79 krito savo arenoje nuo „Anadolu Efes“, „Fenerbahče“ po pratęsimo Rusijoje 78:84 nusileido Maskvos srities „Chimki“.

Tuo metu trečią nesėkmę iš eilės patyrusio „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius prieš kelionę į Stambulą guodėsi, kad Eurolygoje kiekviena ekipa gali įveikti bet kurią priešininkę ir dėjo viltis į komandinį „Žalgirio“ žaidimą, kuris gali gaivinti stringantį Lietuvos čempionų puolimą.

Tikėtina, kad Stambule turėtų debiutuoti „Žalgirio“ naujokas Deonas Thompsonas: Š. Jasikevičius negailėjo laiko naujokui tiek skrendant į Stambulą, tiek ir vakarinės treniruotės metu.

Paprasčiausiai jų gretose – aukščiausios klasės žaidėjai, galintys beveik idealiai įvykdyti trenerio nurodymus. Željko Obradovičiui tuo aspektu yra paprasčiau.
Darius Maskoliūnas

Anot Šaro dešiniosios rankos D. Maskoliūno, Ž. Obradovičiaus vadovaujamą ekipą kažkuo nustebinti sunku, tačiau įmanoma keliskart užklupti varžovus netikėtais sprendimais, kurie gali komandai atnešti apčiuopiamą naudą.

– Įtemptas laikas Eurolygos komandoms, dvejos Eurolygos rungtynės šią savaitę, kaip vyksta pasiruošimas tokiu metu artimiausiam mačui?, – krepšinis.lt paklausė D. Maskoliūno.

– Taip, laisvų dienų nėra. Net neina kalba apie laisvas dienas, geriausiu atveju, laisvesni pusdieniai.

Sunku įvardinti dabartinį treniruočių procesą. Labiau pasiruošimo etapai, nes praktiškai dabar nesitreniruojame, o vyksta lengva reabilitacija po rungtynių – pratimai su fizinio rengimo treneriais, o vėliau – taktiniai dalykai artimiausiai akistatai: kaip pulti, kaip gintis

Tad įprasto treniruočių proceso nėra, gyvename varžybų ritmu.

Jie žaidė taip, kaip ir rungtyniavo iki šiol: demonstravo labai solidų, disciplinuotą krepšinį. Željko kiekvienoms rungtynėms žino kaip ir ką atakuos.
Darius Maskoliūnas

– Kaip ir „Žalgiris, „Fenerbahče“ praėjusį savaitgalį pralaimėjo savo šalies lygoje, netikėtai nusileido „Banvit“ ekipai. Ar tos Turkijos čempionato rungtynės gali suteikti naudos ruošiantis Eurolygos mačui? Analizės prasme, ar jos yra naudingos ieškant priežasčių, kaip „Banvit“ ekipai pavyko palaužti Turkijos čempionus?

– „Fenerbahče“ turi kiek kitokią situaciją nei mes. Turkijos čempionate ne visi legionieriai gali žaisti, yra limitas, tad „Fenerbahče“ daugiau naudoja tuos krepšininkus, kurie nesulaukia savo šanso Eurolygoje.

Negali sakyti, kad rungtyniauja dvi skirtingos komandos, tačiau Turkijos čempionate žaidžia tie, kurie beveik negauna žaidimo minučių tarptautinėse kovose.

Kažko pasiimti iš tų rungtynių negali.

– Bet ranka nenumojote į tą akistatą?

– Faktas, žiūrėjome tą mačą, bet sakau, yra ką analizuoti ir be tų rungtynių. Dėmesį kreipėme į tas „Fenerbahče“ rungtynes, kuriose jie žaidė Eurolygos sudėtimi. Tas mums svarbiausia. Galiu tik pasakyti, kad komandos braižas nesikeičia nei Turkijos čempionate, nei Eurolygoje, nes treneris tas pats ir reikalavimai tie patys.

– Antradienį „Fenerbahče“ svečiuose žaidė prieš „Chimki“, kada analizavote varžovų žaidimą, naktį po „Žalgirio“ susitikimo?

– Spėjome gyvai pamatyti pirmą mačo pusę, nes jie truputį anksčiau pradėjo žaisti nei mes su „Anadolu Efes“. Vėliau skrendant lėktuve rungtynes peržiūrėjome su rimtesne analize.

– Į ką labiausiai kreipėte dėmesį, ieškojote naujų detalių „Fenerbahče“ puolime?

– Kažkokių taktinių naujovių nėra. Jie žaidė taip, kaip ir rungtyniavo iki šiol: demonstravo labai solidų, disciplinuotą krepšinį. Željko kiekvienoms rungtynėms žino kaip atakuos, ką atakuos.

Nerealu tikėtis, kad „Fenerbahče“ žais ir naudos tuos pačius ginklus, kaip prieš „Chimki“ ekipą.

Jų trenerių štabas ieško silpnų vietų mūsų žaidime: per kur galima pulti, kaip geriau apsiginti prieš vieną ar kitą krepšininką.

– Kada spėjate žaidėjams perduoti aktualią informaciją, jau lėktuve dalinate pastabas?

– Paskutinėje kelionėje į Stambulą Šarūnas beveik viso skrydžio metu Deonui Thompsonui aiškino mūsų žaidimo sistemą, kad greičiau jis suprastų mūsų schemas ir greičiau integruotųsi į komandą.

O paprastai dar lėktuve krepšininkai gauna jų pozicijai aktualią informaciją, į ką būtina atkreipti dėmesį, kaip gintis prieš vieną ar kitą žaidėją, kaip atakuoti. Atskridę į Stambulą trečiadienį prieš treniruotę spėjome su komanda atlikti varžovų rungtynių analizę.

Truputį yra lengviau tuo aspektu, kad jau su šia ekipa esame žaidę. Nors prabėgo nemažai laiko, tačiau yra paprasčiau, krepšininkai pažįsta varžovus, pamena priešininkų žaidimo schemą. Kai komandos branduolys ir žaidimo braižas nesikeičia daugelį metų, nėra ypatingai sudėtingų dalykų.

Paprasčiausiai jų gretose – aukščiausios klasės žaidėjai, galintys beveik idealiai įvykdyti trenerio nurodymus. Dėl to Željko tuo aspektu yra paprasčiau.

Darius Maskoliūnas

– Ar sezono įkarštyje įmanoma varžovą nustebinti paruoštomis staigmenomis, kai komandos pakankamai gerai viena kitą pažįsta?

– Kokius 4-6-is, daugiausiai iki dešimt taškų iš taip vadinamų siurprizų galima pelnyti. Kelias netikėtas atakas gali suregzti, tai priklauso nuo ekipos disciplinos. Bet patikėkite, tokią „Fenerbahče“ nustebinti nėra lengva.

– Varžovai namo iš Rusijos grįžo tik trečiadienį vakare, skubėjo tiesiai į areną vakarinei treniruotei. Šioje situacijoje „Žalgiris“ gal turi nedidelį pranašumą, kurį suteikia patogūs skrydžiai užsakomuoju reisu?

– Bet jie miegojo ilgiau, o mes anksti kėlėmės. Šioje vietoje jokio pranašumo aš nematau (šypsosi). Žiūrint į tokias smulkmenas, tada galima paminėti tai, kad varžovai žaidė penkiomis minutėmis daugiau, nes buvo pratęsimas. Tačiau „Fenerbače“ ne ta komanda, kuriai šios detalės galėtų turėti kažkokią įtaką.

Eurolygos rikiuotė po 17 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahce152143
2.Real143192
3.CSKA134102
4.Anadolu Efes11692
5.Olympiakos11668
6.Barcelona10725
7.Armani Olimpia8916
8.Panathinaikos89-10
9.Bayern89-30
10.Baskonia710-7
11.Žalgiris710-14
12.Chimki710-18
13.Maccabi611-38
14.Gran Canaria611-137
15.Budučnost314-198
16.Daruššafaka215-186

Rungtynės Stambule ketvirtadienį prasidės 19:45 val.

Eurolygos pirmame rate Kaune „Fenerbahče“ šeimininkus po atkaklios kovos palaužė 82:75.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)