Minesotos „Timberwolves“ lyderiu iškart tapęs aukštaūgis praėjusiame sezone buvo rezultatyviausias (vid. 18,3 taško) ir daugiausiai kamuolių atkovojęs (vid. 10,5, aštuntas visoje NBA) naujokas bei tarp debiutantų užėmė antrą vietą blokuotų metimų kategorijoje (vid. 1,68).

Per sezoną K.-A. Townsas atliko net 51 dvigubą dublį (trečias rezultatas NBA) ir iš žaidimo atakavo net 54,2 proc. taiklumu (aštuntas NBA). Beje, jaunasis talentas tapo šeštuoju krepšininku, karjerą NBA pradėjusiu sužaidžiant visus 82 reguliariojo sezono mačus.

Rinkimuose jis iš viso surinko 650 taškų. Antrą vietą užėmė Latvijos superžvaigždė Kristapas Porzingis iš Niujorko „Knicks“ (363 tšk.), trečią – kitas europietis serbas Nikola Jokičius iš Denverio „Nuggets“ (59 tšk.).

20-metis K. Porzingis savo debiutiniame sezone ant parketo pasirodė 72-iose rungtynėse ir jose vidutiniškai žaisdavo 28 minutes, pelnydavo 14,3 taško, atkovodavo 7,3 kamuolio ir atlikdavo 1,9 bloko.

O štai metais vyresnis N. Jokičius sužaidė 80 mačus, per kurios galėjo pasigirti 22 minučių žaidimo laiku, 10 taškų ir 7 atkovotais kamuoliais.

2014-2015 metų sezone geriausiu buvo išrinktas šių metų laimėtojo komandos draugas Andrew Wigginsas, o tai reiškia, kad „Timberwolves“ tapo pirmąja komanda, per pastaruosius 42 metus geriausius NBA naujokus išugdžiusia du sezonus iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)